Ayçiçek yağı fiyatlarına dev zam kapıda! El Nino yazı ayçiçeklerini vurmuştu... Kuraklık sebebiyle kötü bir sezon geçti!

Ayçiçek yağı fiyatlarına dev zam kapıda! El Nino yazı ayçiçeklerini vurmuştu... Kuraklık sebebiyle kötü bir sezon geçti!

Ayçiçek yağı fiyatlarında zam alarmı! El Nino yazının kuraklığı ayçiçeklerini etkilemişti... Kuraklık sebebiyle kötü sezon geçiren ayçiçek tarlalarındaki verim dip seviyeleri gördü! Ayçiçek yağına gelecek zam ne kadar olacak? İşte detaylar...

Trakya bölgesinde bu yıl gerçekleşen ayçiçeği ekimi, çiftçiler için hayal kırıklığı yarattı. Edirne'de 1 milyon 210 bin dekar, Tekirdağ'da 1 milyon 600 bin dekar ve Kırklareli'nde 1 milyon 100 bin dekarlık alanda yapılan ayçiçeği ekimi, son dönemlerin en düşük verimli sezonlarından birine işaret ediyor.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANABİLİR

62309a0bed13441560e21281.webp

Kuraklık ve yüksek sıcaklıklar, bölgedeki ürün verimini olumsuz etkiledi. Bu durum, ayçiçek yağı fiyatlarında artışa neden olarak endişe yaratıyor.

AYÇİÇEKTE YÜZDE 75 VERİM KAYBI

14000259-1200x675.webp

Yüzde 25 ila yüzde 75 arasında değişen verim kayıpları, bölgesel olarak farklılık gösteriyor. Bazı tarlalarda ise bitkinin gelişememesi nedeniyle hasat yapılamadı.

HAVA KOŞULLARI ÜRETİMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

​​​​​​​aycicegi-kurakliktan-kucuk-kaldi-8nwv.jpg

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, bu yıl ayçiçeği üreticilerinin zorlu bir sezon geçirdiğini vurguladı. Arabacı, hava koşullarının üretimi olumsuz etkilediğini belirterek, erken ekim yapılan bölgelerde verimin maliyetleri karşıladığını ancak geç ekim yapılan arazilerde verimin düşük olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN