Aykut Erdoğdu: Ümraniye’de Elmalılı Hamdi Enstitüsü açacağım

Aykut Erdoğdu: Ümraniye’de Elmalılı Hamdi Enstitüsü açacağım

31 Mart yerel seçimlere 8 gün kaldı. Siyasi partiler ve belediye başkan adayları çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Erdoğdu, katıldığı programda" Elmalılı Hamdi İslam İlimleri Enstitüsü kuracağım. Dünyadan İslam âlimlerini getireceğim" ifadelerini kullandı.

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere odaklandı. Haftaya pazar günü gerçekleşecek seçimler için adaylar çalışmalarını vatandaşlara anlatmaya devam ediyor.

Ümraniye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayı olarak yarışan Aykut Erdoğdu, Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

'ELMALILI HAMDİ ENSTİTÜSÜ KURACAĞIM'

Programda başkanlığında yapacaklarını anlatan Erdoğdu, "Ümraniye’de Elmalılı Hamdi İslam İlimleri Enstitüsü kuracağım. Dünyadan İslam âlimlerini getireceğim" dedi.

Erdoğdu, "Şu an dünyada yükselen İslam bir Arap milliyetçiliğini de beraberinde getiriyor. Oysa ki İslam içerisinde felsefe ve tasavvuf artık hiç konuşulmuyor. Hep kelam ve fıkıh konuşuluyor. Biraz da bu Mısır El-Ezher üzerinden fıkıh ve kelamı çok önüne koyduğumuzda bilim gelişmedi, kültür gelişmedi, edebiyat gelişmedi, sanat gelişmedi, teknoloji gelişmedi. Bugün geldiğimiz nokta ne? Bütün Ümmet-i Muhammed'in İtalya ve Yunanistan kıyılarında o ülkeyi geçmek için sularda boğulduğu bir dünyada yaşıyorsak artık buna hepimiz isyan etmeliyiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN