Aylık 300 Bin TL maaşı var ama çalışan yok! Bu mesleği bilenler doktorlardan bile fazla kazanıyor

Aylık 300 Bin TL maaşı var ama çalışan yok! Bu mesleği bilenler doktorlardan bile fazla kazanıyor

Birçok farklı meslek grubu yer alırken bazı meslekler diğerlerine göre daha fazla rağbet görüyor. Yüksek kazançlı bu işi herkes elinin tersiyle itiyor. Ayda 300.000 TL maaş ile çalışma fırsatı sunuluyor ama çalışacak kimse bulunmuyor. Bu mesleği yapanlar doktorlardan bile fazla kazansa da yapmak isteyen bir elin parmağını geçmiyor.

6 Şubat depremi 10 şehirde büyük bir enkaz bıraktı. Depremin ardından binalarda yıkım çalışmaları devam ederken bu çalışmalarda kullanılan makas aracını kullanacak işçi arayışı devam ediyor. Elazığ'da bir firma makas operatörleri için 300 bin TL'lik maaş sunmasına rağmen operatör bulamadığını söyledi. Yüksek maaş teklifine rağmen eleman bulmakta oldukça zor bir hal almaya başladı.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ İHTİYACI

Deprem felaketinin ardından oluşan yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremin etkisiyle acil ihtiyaçların karşılanması için yapılan yatırımlara rağmen makas operatörü bulmakta imkansız bir hal almaya başladı. Deprem sonrasında binaların yıkımında kritik bir rol oynayan makasın 20 milyon liralık bir değere sahip olduğunu belirten hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, saha çalışmalarının devam ettiğini belirterek operatör bulamadıklarının altını çizdi. Makasların boşta beklediğini dile getiren Üstün, bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için makas operatörlerinin önemli bir rol oynadığını aktardı. Makinenin boşta beklemesi maddi açıdan zarar verirken zaman kaybı da yaşatıyor.

makas-operatoru.jpg

300.000 TL'YE KİMSE ÇALIŞMIYOR

Hafriyat firmasının sahibi Kazım Üstün, 20 yıldır sahada görev aldığını belirtti. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezde depremlerden dolayı ilk günden bu yana sahada olduğunu dile getiren Üstün, çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

makas-operator-yok.jpg

Büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Kazım Üstün, “Depremlerden sonra binaların yıkım aracı makas çıktı. Bugünkü değeri 20 milyon lira olan makasa operatör bulamıyoruz ve makinemiz yatıyor. Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş veriyoruz ama operatör bulamıyoruz. Makasımız da görüldüğü üzere boşta bekliyor. Eleman yetişmiyor. Bizim de anlam veremediğimiz bir olay" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN