AYM kararı tanınmıyor... Cumartesi Anneleri'nin eylemi bu hafta da engellendi

AYM kararı tanınmıyor... Cumartesi Anneleri'nin eylemi bu hafta da engellendi

Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri 962'nci hafta eylemi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yine engellendi. Eyleme katılan çok sayıda insan hakları savunucusu gözaltına alınarak Anayasa Mahkemesi kararı bir kez daha ihlal edildi.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talep etmek için 962’inci kez İstanbul Taksim’de bir araya geldi. Cumartesi Anneleri'nin eylemi öncesi eylemin yapılacağı Galatasaray Meydanı bir kez daha polisler tarafından barikatlarla kapatıldı.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, polisler, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği “ihlal” kararına uymayarak, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’na girmelerine 22’inci kez engel oldu. 22’inci haftada yaşanan engele de Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararı gerekçe gösterildi.

POLİS, BASIN ÇALIŞANLARINI ENGELLEDİ

Eylemin yapılmaması için İstiklal Caddesi’ni iki yönlü kapatan polise karşın Cumartesi Anneleri iki ayrı grup olarak Galatasaray Meydanı’na ulaşmaya çalıştı. Polis basın çalışanlarının kameralarını eliyle kapatmaya çalıştı.

CHP'DEN DESTEK

CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasından “Anayasa Mahkemesi Kararları Uygulansın. Hakikat ve adalet mücadelesinde Cumartesi Anneleri’nin yanındayız” yazılı pankart asıldı.

kkkk.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN