Ayşe Ateş'ten 'Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep’ iddiası: Sinan’ı öldürenler onları da öldürecek

Ayşe Ateş'ten 'Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep’ iddiası: Sinan’ı öldürenler onları da öldürecek

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde dosyaları ayrılan iki sanığın yargılandığı davada tansiyon yükseldi. Tanık Doğukan Çep'in tehdit dolu ifadeleri duruşmaya damga vururken, Ayşe Ateş kravatlı azmettiricilere dikkat çekti. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın can güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunan Ateş, “Biz bu davayı gündemde tutmasak, Doğukan Çep’i çoktan öldürürlerdi” dedi. Aile, davaların birleştirilmesini ve sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davadan dosyaları ayrılan avukat Serdar Öktem ve eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal’ın yargılandığı davada ikinci duruşma, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, suikastın azmettiricisi olarak müebbet hapse mahkûm edilen Doğukan Çep, tanık olarak SEGBİS üzerinden ifade verdi.

TANIK İFADESİNDE TEHDİT İÇERİKLİ SÖZLER: “ONU BULUP ÇIKARACAĞIM”

Cezaevinden mahkemeye dilekçe göndererek ifade vermek isteyen Doğukan Çep, Serdar Öktem’in olayla ilgisi olmadığını öne sürerken, bir başka isim olan Çağrı Ünel’e yönelik tehditkâr ifadelerde bulundu. Çep’in sinkaflı sözleri üzerine SEGBİS bağlantısı sonlandırıldı.

ATEŞ AİLESİNDEN ÇAĞRI: “CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN”

Duruşmada söz alan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, olayın siyasi bir cinayet olduğunu vurgularken, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın can güvenliğinin sağlanması çağrısında bulundu. Ateş, “Biz bu davayı gündemde tutmasak, Doğukan Çep’i çoktan öldürürlerdi,” diyerek dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

“ÜLKÜ OCAKLARI VE MHP SORUMLUDUR” İDDİASI

Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş ise duruşmada yaptığı konuşmada, cinayetin arkasında MHP ve Ülkü Ocakları'nın olduğunu iddia etti. Ateş, isim vererek bazı siyasi aktörleri sorumlu tuttu ve başlarına bir şey gelmesi halinde sorumluların kimler olacağına dair net ifadelerde bulundu.

ATEŞ AİLESİNDEN TUTUKLAMA VE DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ TALEBİ

Ateş ailesinin avukatları, yargılamanın parçalı ilerlemesinin suikastı unutturmaya yönelik olduğunu belirterek, davaların birleştirilmesini ve tutuksuz yargılanan Öktem ile Aykal’ın adli kontrol şartlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklanmalarını talep etti. Savcılık ise bu talepleri reddederek adli kontrol şartlarının devamını istedi.

MAHKEMEDEN ARA KARAR: BİRLEŞTİRME TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir başka davayla birleştirme talebini reddetti. Sanıklar Öktem ve Aykal’ın adli kontrol hükümlerinin devamına, cep telefonu şifreleri için ABD’den beklenen adli yardıma ilişkin yazının yanıtının beklenmesine karar verildi. Dava 8 Ocak 2026’da devam edecek.

YORUMLAR (8)
8 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN