B sınıfı ehliyeti olanlar sevinçten havalara uçuyor! Bu araçların tamamı kullanılabilecek! Trafik yoğunluğu azalıyor

B sınıfı ehliyeti olanlar sevinçten havalara uçuyor! Bu araçların tamamı kullanılabilecek! Trafik yoğunluğu azalıyor

B sınıfı ehliyeti bulunan kişiler için yeni düzenlemeler geliyor. Yalnızca taksi türü araçlar değil farklı sınıf araçları da kullanma imkanı tanınacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte sürücülere farklı araç kullanma olanağı tanınacak. İşte düzenlemenin detayları…

Milyonlarca araç sahibini sevindiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Posta Gazetesi’nde yer alan açıklamalar doğrultusunda B sınıfı ehliyet sahiplerinin artık yalnızca taksi türü değil aynı zamanda 125 cc'lik taşıtları da kullanma olanağı tanınacağı belirtildi.

Karar doğrultusunda B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş kullanım alanı sağlanırken ulaşımda çeşitliliğin arttırılması da amaçlanıyor. B sınıfı ehliyeti olan kişilerin dikkatle takip ettiği düzenleme kapsamında 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımında pratik ve ekonomik bir alan sağlanabilecek. Bu doğrultuda karar trafikteki araçlara çeşitlilik sağlarken trafik yoğunluğunu da azaltmış olacak.

KARAR NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, gündemde yer alan düzenleme kapsamında yönetmeliğin en geç 2024 yılı içerisinde yayınlanabileceğini söyledi.

125-cclik-motor.jpg

B sınıfı ehliyet sahibi sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartını sağlaması durumunda trafiğe çıkabileceğini ifade edildi. Öztürk, eğitimin sınav şeklinde olmadığını yalnızca Direksiyon Eğitimi şeklinde olması gerektiğini ifade etti. Eğitimi tamamlayan sürücülerin belgesinin otomatik olarak akredite olacağını ifade eden Remzi Öztürk, “Eğitimi alan bu kişiler sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek.” ifadeleri ile açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN