Baba Süreyya Karabulut savcılığa başvurmuştu: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? 'Gözümle görmeden inanmam' demişti!

Baba Süreyya Karabulut savcılığa başvurmuştu: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? 'Gözümle görmeden inanmam' demişti!

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da İstanbul Etiler'de Cem Garipoğlu tarafından korkunç şekilde katledilmiş, Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra polise giderek teslim olmuştu. Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde cezaevinde kendini asarak intihar ederken baba Karabulut ise Garipoğlu'nun intihar ettiğine inanmadığını belirterek kızının katil zanlısının mezarının açılması için savcılığa başvurmuştu.

3 Mart 2009'da işlenen ve Türkiye'yi yasa boğan 17 yaşındaki Münevver Karabulut cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı.

Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'u İstanbul Etiler'de korkunç şekilde katleden Cem Garipoğlu, korkunç cinayetten 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da polise teslim olmuştu.

"O CELLADIN CESEDİNİ GÖRSEYDİM BELKİ İKNA OLURDUM"

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, cezasını çektiği Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 10 Ekim 2014 tarihinde kendisini asarak intihar etmiş, baba Süreyya Karabulut ise kızı Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun intihar ettiğine inanmadığını vurgulayarak şunları söylemişti:

"8 yıldır bu benim en korkunç kabusum. O celladın cesedini görseydim belki ikna olurdum. Ama cesedini göstermediler. İntihar ettiğine inanmıyorum. Çünkü böyle bir celladın kendi canına kıyabileceğine inanmıyorum. Ya öldürüldü ya kaçırıldı. Mezarının açılmasını talep edeceğim. Yoksa bu kabus bitmeyecek. Hiç aklımdan kınalı kuzum çıkmadığı gibi bir de bu cellat gerçekten öldü mü kaçtı mı şüphesi. Cesedini bize göstermediler. Fotoğraflarını eşim ve avukatımız görmüş. Fotoğraf bir şey ifade etmiyor. Gözümle cesedini görsem belki ikna olurdum."

BABA KARABULUT MEZARIN AÇILMASINI İSTEDİ

Sabah gazetesinden Gül Kireklo'nun haberine göre; Baba Süreyya Karabulut, kızı Münevver'in katili olan ve hapishanede intihar eden Cem Garipoğlu'nun 'kaçmış ve kaçırılmış olması' ihtimali nedeniyle mezarının açılmasını istedi.

BABA KARABULUT'UN TALEBİ REDDEDİLDİ

Ancak, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, baba Süreyya Karabulut'un suç duyurusunu 'kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirerek, reddetti.

'İDDİAYI DESTEKLEYEN DELİL YOK'

Gerekçe olarak da şöyle dendi: "Cem Garipoğlu'nun intihar olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızın ....... sayılı soruşturma dosyasının yürütüldüğü ve soruşturma kapsamında 10 /10/2014 tarihinde Silivri 5 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda intihar eden hükümlünün bedeninden ve Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında inceleme yapıldığı. Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan incelemede ölen şahıstan alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 ihtimalle analık-babalık indeksinin hesaplandığı, dolayısıyla ölenin Cem Garipoğlu olduğu hususunun tespit edildiği. Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi'nin 12/11/2014 tarihli otopsi raporuna göre Cem Garipoğlu'nun ölüm nedeninin 'başa poşet geçirilmesine bağlı ağız burun kapanması ve boyuna bağ tatbikine bağlı mekanik asfiksi olarak tespit edildiği. Sonuç olarak şikâyete konu olaylarla ilgili, yukarı açıklanan hususların aksine, iddiayı destekler nitelikte maddi bir delilin mevcut olmaması nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına kara verilmiştir."

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmayacak! Münevver Karabulut'un babası istemişti... - Internet Haber

"BU DERİN ŞÜPHE HALA İÇİMDE"

Suç duyurusunun reddedilmesiyle ilgili de baba Karabulut "Avukatımız elinden geleni yaptı. Ama bu derin şüphe hala içimde. Cesedini görseydim ikna olurdum. Ama olay tarihinde sadece fotoğraflarını gösterdikleri için bu şüphem dinmiyor. Mücadelemizi verdik, vereceğiz" dedi.

Süreyya Karabulut tazminat ödeyecek

NE OLMUŞTU?

Türkiye'yi sarsan Münevver karabulut cinayeti 3 Mart 2009'da Cem Garipoğlu tarafından gerçekleştirildi. Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'un cesedini testereyle parçalara ayırarak bir bavul ve gitar çantası içinde Etiler'deki çöp konteynerine attı. Cinayetten sonra 197 gün kaçmayı başardı. Teslim olduktan sonra da yargılandığı Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 yaşından küçük olduğu için Cem Garipoğlu'nu en ağır ceza olan 24 yıl hapisle cezalandırdı. Silivri 5 Nolu Cezaevinde üç kişilik koğuşta tek başına kalıyordu. 10 Ekim 2014 sabahı sayıma gelen gardiyanlar Cem Garipoğlu'nun cansız bedenini buldular. Başına poşet geçirerek, çamaşır ipiyle kendisini boğarak, intihar ettiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN