Babacan: 6-7 Eylül olaylarının bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz

Babacan: 6-7 Eylül olaylarının bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 6-7 Eylül olaylarının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bu acıyı hiçbir zaman unutmadık. Bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da yaşayan Rum azınlığa karşı 6-7 Eylül 1955'te organize bir şekilde gerçekleşen ve Türkiye tarihinde 'kara bir leke' olarak yer edinen saldırının yıldönümü nedeniyle Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

"UNUTMADIK, TEKRARLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Anma mesajında, yaşanan acı olayları unutmadıklarını belirten DEVA Lideri Babacan şu ifadelere yer verdi: "6-7 Eylül 1955’te yaşanan olaylarda hayatını kaybedenleri, evi ve dükkanı tahrip edilenleri, ülkesini terk etmek zorunda kalanları saygıyla anıyorum. Bu acıyı hiçbir zaman unutmadık. Bir daha tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pogromu olarak da bilinen 6-7 Eylül olaylarında İstanbul'da yaşayan Rum azınlığa karşı toplu saldırılarda bulunuldu. 1955'de meydana gelen olaylar, önceki gün Türk basınında çıkan ve Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bombalandığını iddia eden yalan haberlerle tetiklendi. Olaylarda Rumlarının özel mülkleri, Ortodoks kiliseleri ve mezarlıkları hedef alınmış, çok sayıda kişi yaşamını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN