Babacan Cumhuriyet'in 100. yılını deprem bölgesinde andı: Meryem hala konteyneri bekliyor

Babacan Cumhuriyet'in 100. yılını deprem bölgesinde andı: Meryem hala konteyneri bekliyor

DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhuriyet'in 100. yılını deprem bölgesinde anmak istediğini söyleyerek, Hatay'dan paylaşımda bulundu. Depremzede küçük Meryem'in okula gidemediğini ve hala çadırda yaşadığını ifade eden Babacan, "Gülen gözleriyle, neşesiyle ama biraz da yorulmuş hâlde konteyner sözünün tutulmasını bekliyor. Unutmayacağız ki birbirimize bakacak yüzümüz olsun. Unutmayacağız ki Meryem’e bakacak yüzümüz olsun" dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin üzerinden yaklaşık dokuz ay geçti. Depremden etkilenen 11 ilde yaralar sarılmaya çalışılırken, çadırda yaşayan depremzedeler, konteyner evlerinin gelmelerini bekliyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, resmi sosyal medya hesabı X'te Cumhuriyet'in 100. yılını deprem sokaklarında anmak istediklerini belirterek depremzede Meryem'in deprem sonrası durumunu anlattı. Okul olmadığı için okula gidemeyen Meryem'in mutsuz olduğunu dile getiren Babacan, "Evet, üzerinden neredeyse 9 ay geçti ama hâlâ çadırda yaşıyor. Temizlik de uyumak da yemek de çok zor. Üstelik çadır her yağmurda su alıyor. Gülen gözleriyle, neşesiyle ama biraz da yorulmuş hâlde konteyner sözünün tutulmasını bekliyor" dedi.

Babacan'ın paylaşımındaki ifadeleri şu şekilde:

"Tanıştırayım, dünyalar güzeli arkadaşımın ismi Meryem.

Her şeyin anormal olduğu, herkesin acılarını içine gömdüğü Antakya’nın harabeye dönmüş sokaklarında karşılaştık.

'KONTEYNER SÖZÜNÜN TUTULMASINI BEKLİYOR'

Beş yaşında. 6 Şubat depremlerinde hayatı ters yüz olan milyonlarca çocuktan biri. Antakya’daki evi yıkıldığı için çadırda yaşıyor. Evet, üzerinden neredeyse 9 ay geçti ama hâlâ çadırda yaşıyor. Temizlik de uyumak da yemek de çok zor. Üstelik çadır her yağmurda su alıyor. Gülen gözleriyle, neşesiyle ama biraz da yorulmuş hâlde konteyner sözünün tutulmasını bekliyor. Depremden önceki evinin yerini tutmaz ama en azından sıcak olur diye umut ediyor.

Meryem şu an okula gidemiyor. Meryem’i en çok mutsuz eden de bu… Gidebileceği okul, servis mesafesinde. Ailesi maalesef servis ücretini karşılayamıyor.

Biz, Cumhuriyetin yüzüncü yılını süslü protokol alanlarında değil, depremin yıktığı Hatay’ın sokaklarında anmak istedik.

Çünkü afet anında her şeyi bir kenara bırakıp bir araya gelen, devleti beklemeden yardıma koşan ırkı, mezhebi, dini, yaşı, siyasi farklılığı düşünmeden çabalayan insanlardır Cumhuriyet.

Çok acılar yaşadık. Geçmiş yaralarımızı unutmadan, dermanı yine hep beraber bulacağız. Unutmayacağız ki birbirimize bakacak yüzümüz olsun. Unutmayacağız ki Meryem’e bakacak yüzümüz olsun.

Birlikte yüz yüze, nice nice yüz yıllarımız olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN