Babacan, DEVA Partisi'nin Tarım Eylem Planı'nı açıkladı: Ziraat Bankası yeniden çiftçinin olacak

DEVA Partisi lideri Babacan, Adana'da DEVA Partisi'nin Tarım Eylem Planı'nı açıkladı. Çiftçinin borçlarının 2 yıl faizsiz erteleneceğini duyuran Babacan, Sedat Peker'in iddiaları sonrası bir kez daha gündeme gelen Ziraat Bankası ile ilgili net konuştu: Ziraat Bankası yeniden çiftçinin olacak. Kredileri gerçek çiftçilere vereceğiz. Kredi ödemelerini hasat zamanına göre yapacağız.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi'nin Tarım Eylem Planı'nı açıkladı.

"Tarımın DEVA'sında yüksek katma değer üreten, rekabetçi, yenilikçi bir tarım sektörü göreceksiniz. Hedefimiz; bu ülkedeki herkesin sağlıklı, güvenli, yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayabilmek. Hedefimiz; üreterek zenginleşen bir ülke inşa etmek" diyen Babacan, Türkiye'deki muhalefet kültürünü de değiştireceklerini söyledi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili bir kez daha gündeme gelen Ziraat Bankası'nda konuşan Babacan "Ziraat Bankası yeniden çiftçinin olacak. Kredileri gerçek çiftçilere vereceğiz. Kredi ödemelerini hasat zamanına göre yapacağız" dedi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Bugün 90 ve 360 günlük eylem planlarımızın açıklanmasına ilk olarak tarımla başlıyoruz. Gün, çözümler konuşmanın günüdür. Gün, kuru hamasetin ve içi boş sloganların arkasına saklananlara, ülkenin gerçek gündemini ve sorunların, problemlerin, dertlerin DEVA’sını anlatma günüdür.

Çiftçilerimizin borçlarını 2 yıl faizsiz erteleyeceğiz. Mazottaki ÖTV'yi aynen çiftçimize iade edeceğiz. Gübre maliyetinin tam yarısını da çiftçiye vereceğiz. Çiftçilere özel elektrik tarifesi uygulayacağız.

Tarımda ithalatı değil, içeride tarımı destekleyeceğiz. Sözleşmeli tarımın alt yapısını güçlendireceğiz. Başta tohum olmak üzere ithalata bağımlı azaltacağız. Sulama ile ilgili tüm projelerin acilen tamamlanması lazım. Bu sadece çiftçinin değil, herkesin meselesi.

Ziraat Bankası yeniden çiftçinin olacak. Kredileri gerçek çiftçilere vereceğiz. Kredi ödemelerini hasat zamanına göre yapacağız."

DEVA Partisi'nin Tarım Eylem Planı'ndaki maddeler şöyle:

"-Çiftçinin borçları en az 2 yıl faizsiz ertelenecek.

- Çiftçinin traktörüne haciz gelmeyecek.

-Çiftçinin kullandığı mazotun ÖTV'si iade edilecek.

-Gübrenin maliyetinin yarısı destek olarak verilecek.

-Elektrik çiftçiye özel tarife ile daha ucuza verilecek.

-Tarım liseleri tekrar açılacak.

-Tarımsal sulama yatırımları tamamlanacak.

-Kapalı devre, yağmurlama ve damlama sulama yaygınlaştırılacak.

-Sulu tarım yapan çiftçinin geliri en az 3 kat artırılacak.

-Ziraat Bankası tekrar çiftçinin bankası olacak.

-Yem bitkilerinin kullanımı için yüzde 50 destek sağlanacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN