Babacan'dan 'adaletsizliği ele alma' çağrısı: Orta direk çöktü

DEVA Partisi lideri Babacan, TÜİK'in son açıklamış olduğu 'gelir dağılımı' tablosunu ele aldı. Öğrencilerin bir simide bile muhtaç olduğunu söyleyen Babacan, Özal'ın, "Orta direk" dediği kesimin çöktüğünü ifade etti. Babacan, "Partili, taraflı Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana o en zenginlerin geliri hızla artıyor. Oysa geri kalan kesimler yoksulluğa, refah kaybına mahkum oluyor" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ekonomik eşitsizlik ve gelir dağılımındaki bozulma konularına vurgu yaparak, özellikle öğrencilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Babacan, gelir dağılımındaki adaletsizliğin, ülkedeki sosyal dokuyu zayıflattığını ve bu durumun öğrencileri olumsuz etkilediğini belirtti.

Öğrencilerin simit parasına muhtaç hale geldiğini ifade eden Babacan, okula giden öğrencilerden birisinin haftada en az bir gün öğle yemeği yiyemediğini ve derslere aç gitmek zorunda kaldığını dile getirdi. Türkiye'de gelir dağılımının hızla bozulduğuna dikkat çeken Babacan, en zengin 17 milyon insanın toplam gelir pastasının yüzde 50'sini aldığını, bu durumun ise en fakir 17 milyon kesimin sadece yüzde 6'sını kapsadığını belirtti.

'ORTA DİREK ÇÖKTÜ'

Babacan, 2018 yılından bu yana gelir eşitsizliğinin daha da arttığını ve zengin kesimin gelirlerinin hızla yükseldiğini ifade etti. Özellikle partili taraflı politikaların, gelir dağılımındaki bu bozulmada etkili olduğunu savunan Babacan, ülkenin ekonomik durumunun, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vurguladığı "Orta direk" dediği toplumu taşıyan kesimin çökme noktasına geldiğini söyledi.

DEVA Partisi lideri, ülkenin geldiği noktanın endişe verici olduğunu ve bu sorunların çözümü için adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik politikaların benimsenmesi gerektiğini vurguladı. Babacan, hükümetin ekonomik politikalarını gözden geçirme ve gelir dağılımındaki adaletsizliği ele alma çağrısında bulundu.

Babacan'ın cümlelerinden satırbaşları şu şekilde:

"Bugün öğrenciler Türkiye'de bir simit parasına muhtaç oldu. Okula giden her beş öğrenciden birisi, haftada en az bir gün öğlen yemeği yemiyor, derslere aç gitmek zorunda kalıyor.

Bugün rakamlar açıklandı. Türkiye'de gelir dağılımı hızla bozulmaya devam ediyor. Şu anda 85 milyon içerisindeki en zengin 17 milyon insan, toplam gelir pastasının yüzde 50'sini alıyor. En fakir 17 milyonu da gelir pastasının sadece yüzde 6'sı kalıyor.

'PARTİLİ, TARAFLI CUMHURBAŞKANI GÖREVE BAŞLADIĞINDAN BERİ...'

Partili, taraflı Cumhurbaşkanı göreve başladığından bu yana o en zengin 17 milyonun geliri hızla artıyor. Oysa geri kalan kesimler yoksulluğa, refah kaybına mahkum oluyor.

Rahmetli Özal'ın çok önemsediği, 'Orta direk' dediği toplumu taşıyan da artık tamamen çökmüş durumda. Ülkeyi getirdikleri nokta budur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN