Babacan'dan altılı masa toplantısı sonrası paylaşım: Cumhurbaşkanı adayını...

Babacan'dan altılı masa toplantısı sonrası paylaşım: Cumhurbaşkanı adayını...

İYİ Parti lideri Akşener'in ev sahipliğinde İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen altılı masa liderlerinin on birinci toplantısının ardından DEVA Partisi lideri Babacan sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Babacan, "Dün, 30 Ocak’ta açıklayacağımız Ortak Politikalar Metnini ve Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğimizi konuştuğumuz toplantımızı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. kez bir araya geldi. Akşener'in ev sahipliğinde İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantı yaklaşık 9 saat sürdü.

Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Akşener'e ev sahipliği için teşekkür ederek şu ifadeleri kaydetti:

"Dün, 30 Ocak’ta açıklayacağımız Ortak Politikalar Metnini ve Cumhurbaşkanı adayını nasıl belirleyeceğimizi konuştuğumuz toplantımızı gerçekleştirdik.

Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın @meral_aksener başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum."

TOPLANTI SONRASI ORTAK AÇIKLAMA

Toplantı sonrası açıklama yapan liderler, "Millet ittifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını nasıl seçeceğimizi belirledik." diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde aday olmasını eleştirdi. Liderler açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN