Erkan Baş'tan Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 'şartlı' destek

Erkan Baş'tan Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 'şartlı' destek

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığı konusunda 'mutabakat' metnine göre destek verebileceklerini belirtti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Fatih Portakal'ın YouTube kanalında seçim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması halinde CHP'nin seçim beyannamesine bakacağını belirterek, "Buna şu nedenden dolayı oy verilir ya da bu nedenden dolayı oy verilmez' derim" diye konuştu.

'TAVRIMIZI ÇOK NET KOYARIZ'

Baş, "Ama altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunda hangi mutabakatın adayı olduğuna bakmak zorundayım" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

Örnek veriyorum: Kişi olarak Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin taraftarı, uygulanmasını istiyor. Mesela bu benim oy vermem için çok pozitif bir şey. Ama altılı masa ne diyecek?… Benim için önemli olan, altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Sözleşmesi için ne diyecek?

O yüzden bugün itibariyle isim tartışmasına girmek istemiyorum. Ama önümüze bir program gelirse çok net tavrımızı ortaya koyarız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN