Babacan'dan Erdoğan'a Merkez Bankası sorusu: Faiz politikasını destekliyor musun?

DEVA Partisi lideri Babacan, Kocaeli'de düzenlenen bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikaları ve faiz kararlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Babacan, Erdoğan'a Merkez Bankası'nın şu anki faiz artırım politikasını doğru bulup bulmadığını sordu. Babacan, "Böylesine önemli bir konuyu yok sayamaz. Sustukça soracağız. Faiz artıranın kendisi olduğunu vatandaşlarımıza hatırlatacağız" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli'de düzenlenen bir toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikaları ve özellikle faiz kararlarına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Babacan, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sıkıntıların sorumlusu olarak Erdoğan'ı işaret ederek, "Koskoca ülke, 85 milyon insan açlık ve yokluk içindeyken, Cumhurbaşkanı'nın bu sorulara cevap vermesi gerekiyor" dedi.

ERDOĞAN'A MERKEZ BANKASI SORUSU

Babacan, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına atıfta bulunarak, Erdoğan'ın bu kararların arkasında durup durmadığını sorguladı. "Sayın Erdoğan, eğer Merkez Bankası kararlarının arkasındaysanız, çıkın ve açıklayın. Yoksa, yanlış olduğunu düşünüyorsanız gereğini yapın" ifadelerini kullandı. Babacan, Erdoğan'ın bu konuda sessiz kaldığını ve konuşacak yüzünün olmadığını ileri sürdü.

1kapak-002.jpg

DEVA Partisi lideri, ekonomideki mevcut durumu "Erdoğan sebep, yüksek faiz sonuç. Erdoğan sebep, yüksek kur sonuç. Erdoğan sebep, yüksek enflasyon sonuç" şeklinde özetleyerek, Erdoğan'ın politikalarının Türkiye ekonomisindeki negatif gelişmelerin ana nedeni olduğunu vurguladı.

ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR BİR YÖNETİM

DEVA Partisi lideri, ekonomik sorunların üstesinden gelmek için şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının önemine dikkat çekti.

Babacan, "Sustukça, kaçtıkça biz peşinden kovalayacağız. Vatandaşlarımıza faiz artıranın kendisi olduğunu hatırlatacağız" diyerek, hükümetin politikalarına karşı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN