Babacan'dan Erdoğan'a ÖTV zammı tepkisi: Hatalarının bedelini yine millete ödetiyor

Babacan'dan Erdoğan'a ÖTV zammı tepkisi: Hatalarının bedelini yine millete ödetiyor

Akaryakıta gelen yüksek ÖTV zammının benzine ve motorine 5 lira, LPG'ye 4 lira artış olarak yansımasına tepkiler yağıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ÖTV‘yi artırarak hatalarının bedelini vatandaşa ödettiğini söyleyen DEVA Partisi lideri Babacan, ''Bu vergi artışlarından sonra iğneden ipliğe her şeye zam gelecek, enflasyon daha da tırmanacak.'' tepkisinde bulundu.

Seçimin ardından ekonomi yönetimin aldığı karar ve asgari ücrete yapılan ara zammın ardından iğneden ipliğe birçok ürüne zam geldi. En son bugün akaryakıt ve doğal gazdan alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) de zam geldi.

Akaryakıta gelen ÖTV zammıyla benzinde ve motorinde 5 lira, LPG'de 4 lira artış yaşanırken ekonomistler zamların akaryakıt ve doğal gazla sınırlı kalmayacağına çarşıdan pazara etiketlere yansıyacağına dikkat çekti.

KRT TV'ye konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Resmi Gazete'de yayımlanan akaryakıttaki ÖTV zammına tepki göstererek, enflasyonun artacağına dikkat çekti.

'ERDOĞAN VATANDAŞIN NEFESİNİ KESİYOR'

''Erdoğan akaryakıt ÖTV‘sini artırarak hatalarının bedelini yine milletimize ödetiyor.'' diyen Babacan, programda şu ifadeleri kullandı:

''Kronik enflasyon dönemini bitirmek yerine vatandaşın nefesini kesiyor.

İki gün önce “Üzülerek söylüyorum ki yılın en düşük enflasyonu bugün yaşanıyor” demiştim. Bu vergi artışlarından sonra iğneden ipliğe her şeye zam gelecek, enflasyon daha da tırmanacak.

Bugün market etiketlerinde, dükkan vitrinlerinde, benzinci tabelalarında Türkiye’nin çok kötü yönetildiği yazıyor.

Bir kere daha altını çiziyorum:

Erdoğan sebep, hayat pahalılığı sonuç.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN