Babacan'dan MB'nin sürpriz faiz kararına tepki: Millete daha fazla zulümden başka bir şey değil

DEVA Partisi lideri Babacan, Merkez Bankası'nın faiz oranını yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkarmasına sert tepki gösterdi. Babacan, faiz artışının tek başına yeterli olmayacağını söyleyerek, "Sadece bu millete daha fazla zulüm anlamına gelecek. Çünkü TÜİK bağımsız bir şekilde, dürüst bir şekilde doğru enflasyonu açıklamadan, güven oluşturamazsınız. Hukuk olmadan, adalet olmadan enflasyonu düşüremezsiniz." yorumunda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye yükseltme kararını ele aldı. Hatay'da devam eden seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde faizlerin düşeceğine dair verdiği sözleri hatırlatarak, seçim sonrası yaşanan dokuz faiz artışını "milleti aldatmak" olarak nitelendirdi.

"OLAN EMEKLİYE ÇİFTÇİYE OLDU"

Babacan, geçen seçimlerden bu yana geçen on ay içinde hükümetin sadece faiz ve vergi artırımı yaptığını söyledi. Bu süreçte ekonominin düzeltilmesi adına somut bir adım atılmadığını vurgulayan Babacan, "Faiz artırırlar, vergi artırırlar. Ülkede enflasyon patladı gitti. Olan emekliye oldu, olan çiftçiye oldu," diyerek yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.

"OLMADI OLMAYACAK"

Babacan'ın konuşması, hukuk ve adaletin olmadığı bir yerde ekonominin düzelemeyeceği ve enflasyonun düşürülemeyeceği mesajını verdi. DEVA Partisi lideri, "Sadece bu millete daha fazla zulüm anlamına gelecek. Çünkü TÜİK bağımsız bir şekilde, dürüst bir şekilde doğru enflasyonu açıklamadan, güven oluşturamazsınız. Hukuk olmadan, adalet olmadan enflasyonu düşüremezsiniz. Hukuk olmadan, adalet olmadan ekonomiyi düzeltemezsiniz. Her gün hukuk çiğneyip, her gün adaleti çiğneyip arkasından “bu ülkede ekonomiyi düzelttim” diyemezsiniz. Olmadı, olmayacak." ifadeleriyle mevcut ekonomi yönetimine eleştirilerini sürdürdü.

Hatay'dan seçim otobüsünden bütün millete selamlarını ileten Babacan, "Bu sıkıntılı günler bir an önce geçsin ve 'Türkiye özgürlüğe, adalete, zenginliğe ulaşsın' diyorum," diyerek sözlerini tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN