Babacan'dan Murat Kurum'a destek veren Çiller'e tepki: İhtiyaç durumunda ortaya çıkıyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a desteğini açıklayan eski Başbakan Çiller'e DEVA Partisi lideri Babacan'dan sert eleştiriler geldi. Babacan, Çiller'in 'ihtiyaç durumunda ortaya çıktığını' ifade ederken, "Buradan ben iktidara seslenmek istiyorum; Biz o siyasetçileri çok gördük. Rica ediyorum: 90’ların karanlık siyasetçilerini artık ekranlardan uzak tutun; çocuklardan uzak tutun" şeklinde konuştu.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere doğru adım adım ilerlerken, siyasi arenada dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak, eski Başbakan Tansu Çiller'in Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum'a desteğini açıklaması, siyasette yeni bir tartışma başlattı.

'İHTİYAÇ DURUMUNDA ORTALARDA GÖRÜYORUZ'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çiller'in bu desteğini ele alarak sert açıklamalarda bulundu. Babacan, "90'ların karanlığında ismi olan bir eski başbakan çıkıyor. İktidarın İstanbul adayına desteğini açıklıyor. 5 Nisan 94 kriziyle de anılır sık sık, biliyorsunuz. Onu da ihtiyaç durumunda ortalarda görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'EN ÇOK ZARARI DA ONLARDAN GÖRDÜK'

Babacan'ın açıklamalarında dikkat çeken nokta, 90'lı yılların siyasi atmosferinde önemli roller üstlenen isimlerle ilgili iktidara seslenmesi oldu. "Biz o siyasetçileri çok gördük. Bu ülke onları maalesef çok gördü, en çok da zararlarını gördü" diyerek 90'lı yılların siyasi figürlerinin artık ekranlardan ve siyasi sahnedeki aktif rollerden uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

'RTÜK +18 İŞARETİ KOYMALI'

Babacan, özellikle siyasetin ve toplumun daha sağlıklı bir zeminde ilerleyebilmesi için, "90’ların karanlık siyasetçilerini artık ekranlardan uzak tutun; çocuklardan uzak tutun" çağrısında bulundu. Ayrıca, sık sık televizyonlarda şiddet ve nefret içeren söylemleriyle gündeme gelen bu isimlerin ekrana çıktığı zamanlarda RTÜK'ün '+18' işareti koyması gerektiğini belirtti.

'BİZ YAŞADIK, ONLAR YAŞAMASIN'

DEVA Partisi lideri, açıklamalarının sonunda, "Biz gördük, onlar görmesin. Biz şahit olduk, onlar şahit olmasın. Biz yaşadık, onlar yaşamasın" diyerek, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sıkıntılı dönemlerdeki siyasi figürlerin artık yeni nesil siyasetçilere ve topluma yer açması gerektiğini vurguladı.

DEVA Partisi'nin yerel seçimlerde Antalya'ya özel olarak hazırladığı projeler ve vaatler de Babacan'ın konuşmasında yer aldı. Babacan, partisinin yerel yönetim anlayışının, halkın ihtiyaçlarına duyarlı, şeffaf ve katılımcı olacağını ifade etti. DEVA Partisi'nin, Antalya'nın her bir ilçesinde seçmenlerin karşısına çözüm odaklı projelerle çıktığını belirten Babacan, 31 Mart seçimlerinde Antalyalılardan destek istedi.

Toplantıda, DEVA Partisi'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kıvanç Çetinkaya ve ilçe belediye başkan adayları da sahneye davet edilerek, seçmenlere tanıtıldı. Babacan, partisinin Antalya'da güçlü bir alternatif oluşturduğunu ve yerel seçimlerde başarılı olmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN