Babacan ile vatandaşın 'kira' tartışması gündem oldu! Yıllarca AK Parti'ye oy verdim şimdi...

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala siyasi parti liderleri oy toplamak için şehir turlarına devam ediyor. Tekirdağ'a giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile yıllarca AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen vatandaş arasındaki 'kira' tartışması gündem oldu. 'Ne olacak durumumuz? diyen vatandaşa Babacan "Maalesef bu iktidar iş başında olduğu sürece düzelmeyecek" yanıtı verdi.

Vatandaşlar iğneden ipliğe her gün art arda gelen zamlar, maaş azlığı ve artan kira bedelleri konusunda çaresiz. DEVA lideri Ali Babacan seçim çalışmaları için Tekirdağ'da vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Babacan "Ne olacak durumumuz? Siz daha iyi biliyorsunuz..." diyen bir vatandaşa "Sıkıntı büyük. Maalesef bu iktidar iş başında olduğu sürece düzelmeyecek bunu biliyoruz. Onun için çalışıyoruz." yanıtını verdi.

Yıllardır AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen genç kadın başta adalet ve emekli maaşı konularında vatandaşların haksızlığa uğradığını söyleyerek "Yani artık yetti. Gerçekten yetti canımıza." ifadelerini kullandı.

'BENİM BİR DİKİLİ AĞACIM YOK AMA SURİYELİLERİN...'

Kira ödemekte zorlandığını belirten vatandaş Türkiye'de vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısına dem vurarak Suriyelilere verilen hakları kıyasladı. Yıllardır çalıştığını buna rağmen bir dikili ağacının olmadığını belirten vatandaş "Adamlar Suriye’den çıktı geldi; onların evi var, arsası var, arabası var. Benim niye yok? Bu insanların niye yok? İnsanlar yeri ve zamanı geliyor dileniyorlar. Neden? Neden benim ülkemde böyle bir şey oluyor? Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz, niye ayrım yapılıyor?" ifadelerini kullandı.

'BU ŞEKİLDE YAŞAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Engelli olduğunu belirten genç kadın yardım almaya gittiğinde de zorluk yaşadığını söyledi. Eşinin de emekli olduğunu ifade eden genç kadın 2 bin TL olan kirasının 10 bin TL'ye çıkarıldığını ifade ederek kira ödemekte zorlandıklarını vurguladı. Bu şekilde yaşamanın mümkün olmadığını belirten Ali Babacan genç kadına "Emekli maaşlarına bak bir de kiralara bak. Biliyoruz." yanıtı verdi. Genç kadının "Niye bu insanlar? Neden susuyoruz?" ifadesi de dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN