Siyasi liderlerden Öğretmenler Günü mesajları

Siyasi liderlerden Öğretmenler Günü mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları ülkemizde kutlanmaya başlamışken siyasi liderlerden de kutlama mesajları geldi.

Dünyanın pek çok ülkesinde 1994 yılından bu yana her sene 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Fransa Paris’te gerçekleşen 2Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı'nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür.

Türkiye'de ise her sene 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizce milyonlarca öğretmenin öğretmenler günü heyecanı başladı.

BABACAN'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Babacan, "Öğretmen arkadaşlarımın gününü kutluyorum. Mesleklerinin saygınlığını ve cazibesini artıracağımızın, çalışma koşullarını ve sosyal statülerini iyileştireceğimizin sözünü şimdiden veriyorum" veriyorum ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN VİDEOLU PAYLAŞIM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu da resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan videolu bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Başöğretmen Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışı ışığında ülkemizin çağdaş geleceği için evlatlarımızı büyük bir emekle yetiştiren öğretmenlerimize sözümüz var; onları, kamuda ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz ve bu ülkenin baş tacı yapacağız" ifadelerini kullandı.

İşte o video:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, sosyal medya hesabı Twitter'dan Öğretmenler Günü'ne yönelik paylaşımda bulundu. Davutoğlu, Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, "Bütün zorluklara rağmen gelecek nesilleri yetiştirmek için fedakârca emek veren kıymetli meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN