Babacan: TÜİK bile durumu artık gizleyemiyor

DEVA Partisi lideri Babacan, dün açıklanan işsizlik rakamları üzerinden hükümete yüklendi. İşsizliğin rekor üzerine rekor kırdığının altını çizen Babacan, açıkladığı verilerle 'mucizeler yaratan' TÜİK'in bile artık ekonominin içine düştüğü durumu artık gizleyemediğini söyledi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Ankara Şereflikoçhisar İlçe Kongresinde konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Babacan'ın gündeminde, Türkiye'nin ekonomik tablosu, işsizlik rakamları ve Kanal İstanbul vardı.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) dün açıkladığı işsizlik rakamları üzerinden hükümeti eleştiren Babacan, işsizliğin rekor seviyede olduğunu, makyajlı veriler açıkladığını belirttiği TÜİK'in bile artık ekonominin içine düştüğü durumu gizleyemediğini savundu.

İktidarın 'inadına yapacağız' dediği Kanal İstanbul'a ilişkin de konuşan Babacan, Kanal İstanbul projesinin 3-4 yıl ötelenmesini söyledi, iktidara çağrı yaparak bu projeye harcanacak paranın, Türkiye'deki tarımsal sulama yatırımlarında kullanılması gerektiğini belirtti.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Biz kuru hamasetle ve içi boş sloganlarla vakit kaybetmiyoruz. Kaybedecek tek bir günümüzün bile olmadığını biliyoruz. Hükümet kurulduktan sonraki ilk 90 ve 360 günde atacağımız adımları kapsayan eylem planlarımızı açıklamaya başladık. 20 alanda 400 civarında eylem hazırladık. Eylemleri hem takvime bağlıyor hem de bütçesini hesap ediyoruz.

Biz ‘günü gelince bakarız, günü gelince açıklarız’ demiyoruz. Siyasetin eski yanlış alışkanlıklarına karşı çıkıyoruz. Ülkemizin tüm sorunlarının çözümü için çalışıyoruz ve bu çalışmaları halkımızla paylaşıyoruz.

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Şu anda hükümet ne yapıyor? 'İnadına Kanal İstanbul'u yapacağım' diyor değil mi? Henüz çevre etki değerlendirmesi tam yapılmamış. Henüz Marmara Denizi'nin kirliliğini zaten görüyorsunuz, Marmara Denizi'ne, Karadeniz'e çevre açısında ne etkisi olacak belli olmayan bir projede hükümet 'inadına yapacağım' diyor. Kanal İstanbul'da bu rant projesinde acele edeceğinize, şöyle 3-4 yıl öteleyin, bu Kanal İstanbul'a harcayacağınız parayı dönün Türkiye'deki tarımsal sulama yatırımlarına harcayın. Şu inadınızdan vazgeçin. Şu andaki hükümetin gözü inşaat, beton, rant bunlarla kör olmuş durumda. Bakıyorlar, görmüyorlar. İstanbul gibi 16 milyonluk nüfusu olan bir şehre, 500 binlik bir şehir daha kuracağız diyorlar. Erdoğan'ın kendisi değil miydi 'İstanbul'a ihanet ettik' diyen biz de bu ihanetten vazgeçin diyoruz.

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Erdoğan ne diyor 'Açları bir de siz doyurun' diyor. Nankörlükten bahsediyor. Muhalefet bu ülkenin bütçesini mi yönetiyor? Türkiye mutlak yoksulluğun yaşandığı ülkeler arasına girdi. Bu ülkede aç vatandaşı bulmak devletin görevi. Maalesef bu ülkede açlık da var, yokluk da var, yoksulluk var. 'Ülke nasıl bu hale düştü' diye özeleştiri yapmaları lazım.

'TÜİK BİLE DURUMU GİZLEYEMİYOR'

İşsizlik şu an rekor seviyede. Şu anda Türkiye'nin gerçek gündeminin başında işsizlik var. Bu vahim tablonun en yeni göstergesi, TÜİK'in daha dün açıkladığı işsizlik rakamlarında vardı. Makyajlı veriler yayınlayarak algı yönetiminin bu propaganda makinesinin bir parçası haline gelen TÜİK bile ekonominin içine düştüğü durumu artık gizleyemiyor. Çünkü niye artık mızrak çuvala sığmıyor. Açıklanan rakamlara bakalım bakın son 30 günde 193 bin vatandaşımız işini kaybetmiş. Her 4 gençten birisi şu anda işsiz. Kötü yönetim yüzünden ülkemiz işsizlikte rekor üzerine rekor kırıyor. Güven yok, yatırım yapılmıyor, yatırım yapılmayınca da yeni iş sahası açılmıyor, işsizlik artıyor. Yoksulluk derinleşiyor. Vatandaşımız ekonomik zorluklarla başa çıkamadığı için canına kıyıyor. Daha önce 'yoksulluk intiharları' diye bir şey yoktu Türkiye'de."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN