Bakan Akar: Tahıl anlaşmasının uzatılmasında mutabakata doğru gidiliyor

Bakan Akar: Tahıl anlaşmasının uzatılmasında mutabakata doğru gidiliyor

Rusya ve Ukrayna taraflarıyla tahıl anlaşmasıyla ilgili görüştüğünü anımsatan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Muğla'da düzenlenen 'Kurtaran 2023 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü faaliyetlerinde katıldı. Akar, Türkiye’nin desteğiyle imzalanan 'Karadeniz Tahıl İnisiyatifi' ile 30 milyon tondan fazla tahılın ihtiyaç sahibi ülkelere sevk edildiğini söyledi.

Akar, Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakan yardımcıları ile Birleşmiş Milletler yetkilileri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen 4'lü formattaki toplantıyı hatırlatarak, "Gelen ilk bilgiler kapsamında İstanbul'daki toplantı olumlu geçti. Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor. Bununla beraber bizim Ukrayna limanlarında ticari gemilerimiz var. 6 geminin güvenli bir şekilde ülkemize dönmesi konusunda çerçeve bir mutabakat sağlandığını söylediler. Bu istikamette çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN