Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Prim gün sayısı tutan 1,5 milyon kişi var

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Prim gün sayısı tutan 1,5 milyon kişi var

TBMM Bütçe sunumunda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca memur, SSK'lı, Bağ-Kur'lu, tarım sigortalısının beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemenin Aralıkta Meclis'e sunulacağını ve EYT şartlarını taşıyan 1,5 milyon kişi olduğunu söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifinin Aralık ayında TBMM'ye sunulması bekleniyor. TBMM Bütçe sunumunda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Aralık ayında teklifi Meclis'e takdim edeceğiz." diyerek EYT şartlarını taşıyan 1,5 milyon kişi olduğunu belirtti.

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 600 bin personelin kadroya geçmesiyle ilgili sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Sözleşme personel çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız" dedi. Öte yandan Bilgin, asgari ücretin enflasyonun gerileten etkisini ortadan kaldıracak şekilde olacağını belirtti.

Bilgin, TBMM Bütçe sunumunda yaptığı açıklamalarda, "Talebin üzerinde bir büyümeyi gerçekleştirdiğimiz zaman enflasyona karşı ekonomik büyümeyi bir silah olarak kullanabiliriz. Asgari ücretin, 5500 lira olmasının nedeni enflasyona karşı duyarlı olduğumuzu göstermek içindi. Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak" dedi.

Bilgin, "Sözleşmeli personel çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Çalışmayı tamamladık. Önümüzdeki hafta ya da bu ay içinde paylaşacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN