Bakan Fidan'dan Filistin açıklaması: Asla vazgeçmeyeceğiz

Dışişleri Bakanı Fidan, gerçekleştirdiği konuşmasında yaklaşık iki aydır bombardıman altındaki Filistin'e yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Filistin'in her daim yanında olduklarını belirterek, "Filistin'in yanında durmaktan asla geri durmayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da gerçekleşen İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi''nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, konuşmasında önemli mesajlar verirken, İsrail'in işgal ettiği Filistin'in yanında durmaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. Konuyla ilgili olarak Bakan Fidan, "Yoğun bir diplomasi trafiği içerisindeyiz. Filistin'in yanında durmaktan asla geri durmayacağız. Yeni yöntem ve söylemlerle kalıcı çözümü hayata geçirmeliyiz" dedi.

Bakan Fidan'ın cümlelerinden satırbaşları şu şekilde:

"Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliği ile ülkemiz büyük bir aşama kaydetmekte. Dışişleri Bakanlığımız da bu çabalara güçlü bir şekilde iştirak etmektedir. Stratejik İletişime ağırlıklı olarak önem vermekteyiz.

Yapay zekanın otomasyon ile birlikte dünya ekonomisine 15 trilyon dolar katkı sağlayabileceğine ifade etmekte veya ön görmekteler. Bu neredeyse Avrupa Birliği'nin toplam ekonomik büyüklüğüne denk bir meblağ.

Ancak üreticileri dahil yapay zekanın sınırlarını kestiremediklerini itiraf etmekteler. Bunun salgın veya nükleer savaş ölçeğinde bir tehdide dönüşebileceğine dair ifade edilmekte.

Uluslararası farkındalığın artırılmasını hibrit tehditlerin ortadan kaldırılması açısından önem vermekteyiz. Türkiye olarak hibrit tehditlere karşı önlemlerimizi biz de alıyoruz. Güvenlik konseptleri bütüncül bir yaklaşımla ele alarak gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.

'HER ADIMI ATACAĞIZ HER ÖNLEMİ DE ALACAĞIZ'

Dışişleri Bakanlığımızla milli güvenliğimizin bir parçası olarak bu çabalara güçlü bir şekilde iştirak etmektedir.

Bugün terör grupları sosyal medyanın yaygınlaşmasından yararlanmakta. Finansman için organize suç faaliyetleri yürütmekteler. Terörizmle mücadelede geçmişin yöntemleri bugün yetersiz kalmakta.

Milli güvenliğimizi tehdit eden her adımı atacağız her önlemi de alacağız.

FETÖ'nün dünya çapındaki terör ağına büyük darbe vurduk. Terörizme karşı uluslararası iş birliği şarttır. Müttefiklerimizden teröre karşı net duruş bekliyoruz. DEAŞ'la mücadele adı altında PKK'ya destek bir hata."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN