Bakan Koca açıkladı! 65 yaş üstü hastalar için yeni dönem başlıyor: Tek bir telefonla sağlık hizmeti

Bakan Koca açıkladı! 65 yaş üstü hastalar için yeni dönem başlıyor: Tek bir telefonla sağlık hizmeti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İkinci Beyaz Reform kapsamında önemli açıklamalara imza attı. Sağlık sistemindeki yeni döneme değinen Bakan Koca, 65 yaş üzeri için büyük önem taşıyan o yeniliği de açıkladı. İşte, Bakan Koca'nın açıklamaları...

İkinci Beyaz Reform kapsamında yenilikleri aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'gri kod' uygulaması ve 'Telemedicine' denilen uzaktan sağlık sistemi düzenlemelerine dair bilgileri paylaştı. Telemedicine sisteminin önemine değinen Bakan Koca, bu sistemin öncelikli olarak 65 yaş üstü hastaları kapsayacağını duyurdu.

h-16-1.jpg

UZAKTAN SAĞLIK SİSTEMİNDE YAŞLILARA ÖNCELİK

Yaşlıların kendilerinden sorumlu bir hekime emanet edileceği Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerinin (YAŞAM) sayısında artışa gittiklerini söyleyen Bakan Koca, 80 yaş ve üzeriyle başlanan uygulamanın önümüzdeki süreçte 65 yaş üstünü de kapsayacağını belirtti.

Hekim, hemşire, tıbbi sekreter ve teknikerlerin görevli olduğu bu merkezlerde hastaların evlerinde ziyaret edileceğini, bazı rapor ve reçete gibi işlemlerin de hastaneye gerek duymadan online olarak çözülebileceğini söyleyen Bakan Koca, bu kapsamda "Telemedicine" uygulamasını hayata geçireceklerinin haberini verdi.

h-16-2.jpg

Bakan Koca konuyla ilgili, "Telemedicine sistemini hem aile hekimliklerinde hem de hastanelerdeki poliklinik süreçlerinde devreye almak istiyoruz. Sistem öncelikle Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerimizde ilk kez başlayacak." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN