Bakan Kurum: İlk 20 metrede artık müsilaja rastlanmıyor

Bakan Kurum: İlk 20 metrede artık müsilaja rastlanmıyor

Marmara Denizi'ni tehdit eden müsilaj tehlikesi devam ederken bir yandan seferberlik kapsamında temizleme çalışmaları da sürdürülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Marmara'da ilk 20 metrede artık müsilaja rastlanmadığını duyurdu. Kurum, bilim insanlarına göre Marmara'da yeni bir müsilaj oluşumunun beklenmediğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizinde kirliliğe yol açan müsilaj (deniz salyası) sorununu çözmek için temizlik çalışması başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

''İLK 20 METREDE ARTIK MÜSİLAJ YOK''

"Bilim insanlarımıza göre Marmara Denizi'nde yeni bir müsilaj oluşumu beklenmiyor" diyen Kurum, "İlk 20 metre derinlikte artık müsilaj yok. Sonraki 10 metrede var. Yine dipten yüzeye doğru gidildiğinde ilk 30 metrede müsilaj kalmadı" şeklinde konuştu.

175 İŞLETME VE 11 GEMİYE 23,5 MİLYON LİRA CEZA

Bakan Kurum, "Yaptığımız denetimlerle 175 işletme ve 11 gemiye toplamda 23,5 milyon lira ceza uyguladık. 52 işletmeyi de çevre mevzuatına aykırı fiilleri nedeniyle faaliyetten men ettik" dedi.

''GÜVEN İÇERİSİNDE BALIK YİYEBİLİRSİNİZ''

Bakan Kurum, vatandaşların gönül rahatlığıyla denize girip güven içerisinde balık yiyebileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN