Bakan Özer: Mülakatla KPSS sonuçları yüzde 97 örtüşüyor

Bakan Özer: Mülakatla KPSS sonuçları yüzde 97 örtüşüyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son zamanlarda epey tartışılan mülakatlarla ilgili "Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Mülakatla KPSS sonuçları yüzde 97 örtüşüyor, yani sınavda düşük alıp mülakatta geçenler gibi bir durum yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MEB'e alınmaması ve KPSS'deki mülakatların adaletsiz dinamiğine yönelik eleştiriler hakkında açıklama yaptı. Özer, mülakatın bakanlığın bir tercihi olmadığını belirterek "Süreç işliyor, itiraz eder, mahkemeye gider…İtiraz süreci bitti, ayın 14’üne kadar incelenip cevap verilecek. Mülakatla KPSS sonuçları yüzde 97 örtüşüyor, yani sınavda düşük alıp mülakatta geçenler gibi bir durum yok" diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU, MEB'İ YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR'

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kılıçdaroğlu’nun MEB ziyareti sırasında içeriye girememesi ilgili şunları söyledi:

"Açıkça yanlış bilgi vermiş. En azından böyle bir karar olmadığı netleşmişken çıkıp düzeltmesini beklerdik. Yaptı mı CHP Genel Başkanı bunu? Hayır. İşte böyle temelsiz iddialarla MEB’i yıpratmaya çalışmak bütün ülkeye zarar veriyor."

'MÜLAKAT, BAKANLIĞIN TERCİHİ DEĞİL'

Özer, mülakatlar ile ilgili ise "Mülakat kanunda var. Bu bakanlığın tercihi değil. Kaldırılabilir ancak bunu kaldırmak meclisin iradesinde. Bizim kanun teklifi verme yetkimiz yok biliyorsunuz" diye konuştu.

'MÜLAKATLA KPSS SONUÇLARI YÜZDE 97 ÖRTÜŞÜYOR'

KPSS’de birinci olup mülakatta elenen isim ile ilgili ise Bakan Özer “Süreç işliyor, itiraz eder, mahkemeye gider…İtiraz süreci bitti, ayın 14’üne kadar incelenip cevap verilecek” dedi. 'Mülakata sonuçlarının, KPSS ile yüzde 97 oranında örtüştüğünü' söyleyen Bakan Özer, "Yani sınavda düşük alıp mülakatta geçenler gibi bir durum yok, çok büyük oranda sonuçlar paralellik gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'MÜLAKATLARDA KAMERA KOYAMAYIZ'

Özer, 'mülakatlarda tartışmaların önüne geçmek için kamera koyulup koyulamayacağı' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“20 bin kişiden bahsediyoruz. Bu kadar büyük sayılı mülakatlarda çok zor, ayrıca o zaman da farklı sorunlar çıkabilir.”

'JOHN NASH GİBİLER NASIL ÖĞRETMENLİK YAPACAK'

Özer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bazen çeşitli sebeplerden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Bakın, öğretmenlik özel nitelikler gerektiren bir meslek. Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım.

'MEB ÇOK ŞEFFAFTIR'

Kısacası eğitim üzerinden, gençler üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Bakın Kılıçdaroğlu sizin kanalda çıktığı yayında ‘Ben zaten Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeye gitmedim’ dedi. Nagehan Hanım ben herkesle görüşürüm. Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir 'hayırlı olsun’a geldi mi? CHP’den grup başkanvekili ve başka vekiller daha önce geldiler, görüştük. Bizim herkese kapımız açık. MEB çok şeffaftır. Bizim gizli saklı işimiz yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (59)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
59 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN