Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı: Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'in ardından bu kez MEB'e alınmadı. KPSS sınavında yüksek puan almasına rağmen sözlü mülakatta elenen öğretmen adayları için Bakan Mahmut Özer ile görüşmek için MEB'e giden Kılıçdaroğlu, içeri alınmadı. Kapısına kilit vurulan MEB'in önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak boynumun borcudur.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebinin kabul edilmemesi üzerine gittiği Milli Eğitim Bakanlığı'na alınmadı. Bakanlık önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa ona karşı çıkmak benim en doğal görevim. Herkesin böyle bilmesini isterim. Daha düne kadar mülakatlar da artı eksi 3 puan verilecek uygulaması kimin talimatıyla terk edildi? Büyük haksızlık var. Haksızlık yapanlar şunu unutmasınlar: Görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler.'' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, aralık ayı enflasyon rakamlarını görüşmek için TÜİK genel merkezine ziyarette bulunacağını duyurmuş ancak randevusu kabul edilmemiş, kapıdan içeri alınmamıştı.

'MÜLAKATLARDA ARTI 3 EKSİ 3 PUAN UYGULAMASI KİMİN TALİMATIYLA KALDIRILDI?'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bir haksızlık, hukuksuzluk varsa, birinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme sarayın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak en insani görevimdir. Nerede kul hakkı yeniyorsa, nerede torpil oluyorsa nerede adam kayırmacılık oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur.

Dün, bir feryadı dile getirdik. KPSS'de 80-90-95 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini duydum. Onlarla konuştum. Bu memlekete yazıktır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır.

Düne kadar mülakatlarda artı 3 eksi 3 arasında puan verilecektir şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatı ile? TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var.

'HAKSIZLIĞA UĞRADIĞINI SÖYLEYEN HERKESE HUKUKİ DESTEĞİ VERECEĞİZ'

Bütün anne babalara sesleniyorum, onlar adına konuşuyorum. Haksızlık var, hukuksuzluk bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay'a gitti, Danıştay bunları tescilledi.

Öğretmene haksızlık yapamazsınız, böyle bir tabloya izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğradığını söyleyen herkese hukuki desteği vereceğiz.

'HAKSIZLIK YAPANLARLA NASIL HESAPLAŞACAĞIMIZI GÖRECEKLER'

Haksızlık yapanlar şunu unutmasınlar: Görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımın üstünde, haksızlıklara mesafeli durun, altına imza atmayın diye onlara söylemiştim. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak boynumun borcudur.

(Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamasına yanıt) Saray'ın talimatı ile iş yapanları ben muhatap almam. Benim muhatabım, hedefim, sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (69)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
69 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN