İki bakan 'bozuk yollarda' birleşemedi

İki bakan 'bozuk yollarda' birleşemedi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yollar yarıldı, afet bölgelerine ulaşım sağlanamadı. İçişleri Bakanı Soylu, yardımların gecikmesinin sebebini yolların kapalı olmasına bağlayarak "Hava ve yol şartları müdahalede etkili oldu" demişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ise dayanıklı yollar sayesinde ulaşımın kesintisiz sağlandığını iddia etti. Karaismailoğlu, "Hakikaten yaptığımız altyapılar, yollar… Bu kadar dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk." dedi.

6 Şubat depremleri 11 ili de enkaza çevirerek on binlerce vatandaşın enkaz altında canını aldı. Deprem dağları, köyleri ayırdı yolları parçaladı.

İlk deprem sonrasında Adıyaman-Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu’nun üzerinden geçen Köşeli köyünün yolu ile Antakya Demirköprü Karayolu yarılan yollardan sadece ikisi olarak kaydedildi. Yolların ulaşımı kapattığı afet nedeniyle yardımlar gideceği yere gidemedi. Karayollarındaki bu durum koordinasyon sorununu daha fazla katladı.

SOYLU: YOL ŞARTLARI MÜDAHALEYİ ETKİLEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, 17 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında söz konusu sorunların varlığını kabul eden ifadeleri kullanarak şunları kaydetmişti:

Ertesi sabah yollar, havalimanı kapalı olduğu için, doğalgaz olmadığı, ekmek fırınları çalışmadığı için vatandaşımızın ihtiyacını karşılamak durumundaydık ve buradaki tüm marketleri polis marifetiyle açtık.

Herkes yetişmek için çabaladı. Depremin şiddeti, yaygınlığı, hava ve yol şartları müdahalede etkili oldu.

İçişleri Bakanı ayrıca, depremde pisti hasar gördüğü için uzun süre kapalı kalan Hatay Havalimanı’na işaret ederek “Koşullar, havalimanlarının kapalı olması, telefonların çekmiyor olması, hava şartlarının ciddi şekilde etkilemesi evet bir zaman diliminde alana ulaşmayı zorlaştırdı” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Adıyaman'da yaptığı açıklamada depremde ulaşımın aksamadığını savundu.

Bakanlığın, vatandaşların ulaşım ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını söyleyen Karaismailoğlu, deprem bölgesinde zarar gören birkaç yolun da kısa sürede onarıldığını anlattı. Karaismailoğlu, dayanıklı yollar sayesinde ulaşımın kesintisiz sağlandığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

'BU KADAR DAYANIKLI YOLLAR SAYESİNDE..."

Yunanistan büyüklüğündeki coğrafyayı etkileyen bir depremde sadece bir kaç yolumuz etkilendi. Hakikaten yaptığımız altyapılar, yaptığımız yollar… Bu kadar dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk. Hakikaten yaptığımız altyapılar, yaptığımız yollar… Bu kadar dayanıklı yollar sayesinde ulaşımı kesintisiz sağlamış olduk.

Hava yollarında hala hareketlilik devam ediyor. Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yani bizim trenlerimiz, garlarımız, vagonlarımız, vatandaşlarımıza ev sahipliği yaparak onların barınma ihtiyaçlarını giderdiler.

Özellikle Hatay bölgesinde denizden, oldukça fazla limanlarımız, bütün ikmallerimizi oradan gerçekleştirdik. Şimdi de gemilerimizde yine depremzedelerimizi misafir ediyoruz. Gemilerimizi İskenderun limanlarına yanaştırıyoruz. Ayrıca PTT bütün dağıtım kanallarıyla bölgeye oldukça yüklendi ve vatandaşlarımızın ilk gündeki bütün acil ihtiyaçlarını o yaptıkları dağıtım araçlarıyla birlikte giderdiler. Hala daha da devam ediyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN