Bakan Şimşek duyurdu: Kamuda yeni dönem resmen başladı! Her memur artık kafasına göre alamayacak

Bakan Şimşek duyurdu: Kamuda yeni dönem resmen başladı! Her memur artık kafasına göre alamayacak

Ekonominin seyrini anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu tasarruflarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide atılan adımlara ilişkin son durumu değerlendirdi. Sonuçlarını almaya başladıklarını belirtti. Hangi yansımaları gördüğünü anlattı. Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Uyguladığımız politikalarla yatırımcı güveni arttı, risk primi düştü, rezervlerimiz güçlendi ve kur oynaklığı azaldı. Türk lirasında kan kaybı durdu. Ülkemizin risk primini gösteren CDS mayısta 700 baz puanın üzerindeydi. 7 Aralık itibarıyla 336 baz puana düştü. Mayıs-Aralık döneminde Türkiye'nin risk primi 300 baz puandan fazla düşerken, gelişmekte olan ülkelerin risk primi ortalama 55 baz puan geriledi."

Sabah'a konuşan Bakan Şimşek, Türkiye'nin not görünümünün iyileştiğini hatırlattı, brüt rezervlerin tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığına dikkat çekti.

"BÜYÜMEDE YENİDEN DENGELENME BAŞLADI"

Bakan Şimşek, "Büyümede yeniden dengelenme başladı vurgusunu yaptı, daha dengeli bir kompozisyona doğru yol alıyoruz" dedi. Bakan Şimşek cari açığın azalmaya devam ettiğinin altını çizdi. Bakan Şimşek, KKM hesaplarından çıkış olduğunu söyledi. Para politikasındaki normalleşme ile TL getirileri artmaya başladı. KKM stoku 25 Ağustos 2023 tarihinde 3.3 trilyon TL'ydi, 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla bu tutar 2.7 trilyon TL'ye geriledi dedi.

KAMU TASARRUFUNDA TOGG DÖNEMİ

Peki, kamudaki tasarruflarda son durum ne? Bakan Şimşek, kurumların planlanmış taşıt talebinin olduğunu belirterek şunları söyledi: "Taşıtım eski, yenilenmesi lazım diye talepler geliyor. Onay verirken sadece yerli ve milli olan elektrikli TOGG'u alabilirsin diyoruz, ikincisi mevcudu satacaksın diyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN