Bakan Tunç'tan HÜDA PAR liderine 'özerklik' çıkışı: Tartışılması söz konusu olamaz

Bakan Tunç'tan HÜDA PAR liderine 'özerklik' çıkışı: Tartışılması söz konusu olamaz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarının sorularını yanıt verdi. HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun eyalet ve federasyon gibi yönetim modellerinin konuşulması gerektiği yönündeki açıklamasına tepki gösteren Tunç, AYM'nin cezaevinde tutulan milletvekili Can Atalay hakkında 2'nci kez hak ihlali kararı vermesini de değerlendirdi. Öte yandan Bakan Tunç, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne yol açtığı kazayla ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kameralar karşısına geçerek gazetecilerin sorularına tek tek yanıt verdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada 'eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modellerinin serbestçe tartışılması' gerektiği yönündeki açıklamasına tepki gösteren Tunç, "Bunu kabul etmek mümkün değil. Anayasanın 3'üncü maddesi açık. Bu madde değiştirilemez. Bunun tartışılması söz konusu olamaz" dedi.

yeni-proje-11.jpg

'VEKİLLER TERÖRÜ DESTEKLERSE KONU YARGIYA GELİR'

"İki gün önce milleti derinden üzüntüye boğan şehitlerimiz oldu. Hain PKK terör örgütünün saldırılarında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör örgütleriyle mücadelemiz kesintisiz, kararlı bir şekilde devam edecek" mesajını veren Tunç, "Terörün konuşulduğu bir yerde maalesef yaşam hakkından söz etmek mümkün değil. Milletimizden yetki alan vekilin terörle mücadele noktasında devletimizin, milletimizin yanında olması gerekir. Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir" şeklinde konuştu.

'MECLİSTE ÇOK SAYIDA DOKUNULMAZLIK DOSYASI VAR'

"DEM Partililerin dokunulmazlıklarının kaldırılması söz konusu olacak mı?" sorusuna cevap veren Bakan Yılmaz Tunç, "Siyasetçilerimizin terörle mücadele noktasında devletin yanında olması gerekir. Mecliste çok sayıda dokunulmazlık dosyası var. Bu dosyalarla ilgili hangi kararların verileceğini meclisteki komisyonlar karar verecek" dedi.

yeni-proje.jpg

BAKAN TUNÇ'TAN 'BİZİM ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZ' ÇIKIŞI

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun aracıyla çarparak motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne yol açtığı kazayla ilgili soruyu da yanıtlayan Tunç, süreç hakkında şu bilgiyi verdi:

"Kazayla ilgili hazırlanan 3'üncü rapora göre araç sürücüsü asli kusurlu ve motosikletli kurye tali kusurlu. Bu raporlar çerçevesinde dava açılacaktır. Vatandaşımızın hakkını hukukunu yargımız elbette koruyacaktır. Aksi yöndeki eleştirilere katılmak mümkün değil. Bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. Yakın zamanda ilgili şahsın yurt dışından gelerek ifadesini vereceğini tahmin ediyoruz."

'10 İLDE 55 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA'

Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmalarda 12 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlara yönelik incelemelerin ardından 10 ilde 55 kişi hakkında 'suç ve suçluyu övme' ve 'terör propagandası' suçlarından soruşturma açıldığını aktaran Tunç, bu kapsamda 3 kişinin tutuklandığını, 1 kişinin ise gözaltında bulunduğunu söyledi.

yeni-proje-1-001.jpg

TUNÇ'TAN 'CAN ATALAY' TEPKİSİ: MAHKEMELER KARAR VERECEK

AYM'nin, cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesini de değerlendiren Tunç, gerekçeli kararın ardından mahkemelerin değerlendirme yapacağını söyledi:

"Tüm mahkemelerimiz anayasaya bağlı. AYM de anayasaya bağlı olacak, Yargıtay da olacak. Tüm mahkeme kararları da bağlayıcı. AYM'nin de Yargıtay'ın da uymak zorunda olduğu anayasa maddeleri var. 2'nci ihlal kararı söz konusu. Gerekçeli karar açıklandıktan sonra mahkemeler kararlarını vereceklerdir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN