Bakan Tunç'tan 'Osman Kavala' değerlendirmesi: O süreç kendi mecrasında sürüyor, Avrupa olayı siyasileştiriyor

Bakan Tunç'tan 'Osman Kavala' değerlendirmesi: O süreç kendi mecrasında sürüyor, Avrupa olayı siyasileştiriyor

AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "O süreç kendi mecrasında sürüyor. Bizim de Adalet Bakanlığı olarak Bakanlar Komitesi'nde görüşlerimizi ifade ediyoruz. Avrupa olayı siyasileştiriyor" şeklinde konuştu. Öte yandan yargı reformu çalışmalarına ilişkin bilgi veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, düzenleme ile toplumdaki cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağını söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. AİHM'in Osman Kavala kararıyla ilgili soruya da yanıt veren Tunç, Avrupa'nın Osman Kavala olayını siyasileştirdiğine dikkat çekti.

Bakan Tunç ayrıca 'cezasızlık algısı'na vurgu yaparak "1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kamuoyunda cezasızlık algısını ortadan kaldıracak bir düzenlemenin yapılması konusunda bir beklenti olduğunu söyleyen Tunç, "Yani suç işleyenin yanına kar kalmaması lazım. 2 yılın altında bir cezaya hüküm giyen birisi koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestlikle hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor." dedi.

'AVRUPA KONUYU MAALESEF YARGI DIŞINDA TARTIŞIYOR'

Bakan Tunç 2 bin 238 gündür tutuklu olan Osman Kavala hakkında konuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargımız vermiş olduğu bir karar söz konusu ve bu karar Yargıtay tarafından da onaylandı. Başından beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tavrı da belli… Orada nasıl bir siyasi süreç işlediğini de hep beraber görüyoruz. Avrupa konuyu maalesef yargı dışında tartışıyor.

'TÜRK YARGISI TARAFINDAN DELİLLERİYLE TESPİT EDİLDİ'

Dosyadaki deliller, işlenen suç, Gezi olaylarının 10 yıl öncesini hatırlarsak bir şiddet olayı olduğunu o gün hep beraber yaşamıştık. Dolasıyla bir kalkışma hareketi söz konusuydu. Bu da Türk yargısı tarafından delilleriyle tespit edildi. Oradaki Bakanlar Komitesi’ndeki görüşmeler devam ediyor. Biz de Adalet Bakanlığı olarak Bakanlar Komitesi'nde görüşlerimizi ifade ediyoruz.

Burada Türkiye'nin haklılığını Türk yargısının bağımsız ve tarafsız Türk yargısının vermiş karara saygı duyulmasını, bu konuyu siyasallaştırılmaması gerektiğini hep ifade ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN