Bakan Varank'a 'hızlı tanı kiti' tepkisi: Peki neden Türkiye'de kullanılmıyor?

Bakan Varank'a 'hızlı tanı kiti' tepkisi: Peki neden Türkiye'de kullanılmıyor?

Bakan Varank, Almanya'da kullanılan ve en iyi sonuç veren 2 antijen hızlı tanı kitinin Türkiye'de üretildiğini söylediği bir paylaşım yaptı. Fakat bu kitler Türkiye'de kullanılmadığı için birçok kullanıcı kendisine tepki göstererek "Peki neden Türkiye'de kullanılmıyor?" diye sordu.

BUSE YILMAZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Almanya'da kullanılan ve en iyi sonuç veren 2 antijen hızlı tanı kitinin Türkiye'de üretildiği bilgisini aktardığı bir Twitter paylaşımında bulundu. Bakan'ın bahsettiği kitlerin Türkiye'de kullanılmaması ise platformun kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Birçok kullanıcı, Bakan'a Avrupa'da pek çok ülkede ücretsiz dağıtılan bu kitlerin neden 'üreten' ülkede kullanılmadığını sordu.

TARTIŞMALARA YOL AÇAN BİLİM KURULU KARARI

Paylaşımın, bilhassa dün açıklanan ve epey tartışılan Bilim Kurulu kararının ardından gelmesi de dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün toplanan kurulun kararını "Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır. Aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler" sözleriyle duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN