Bakan Yerlikaya'dan yeni trafik uyarısı: Yol kapatanın ehliyeti 60 gün alınacak

Bakan Yerlikaya'dan yeni trafik uyarısı: Yol kapatanın ehliyeti 60 gün alınacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sultanbeyli’de düğün konvoyu yaparak trafiği tehlikeye atan sürücülere ceza verildiğini açıkladı. Yeni yasaya göre, konvoyla yol kapatanların ehliyeti ve araçları 60 gün, köprü, tünel ve otoyol gibi yerlerde ihlal yapanların ise 120 gün trafikten men edilecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Sultanbeyli’de düğün konvoyu yaparak trafiği tehlikeye atan sürücülere cezai işlem uygulandığını duyurdu. Yeni yasa teklifine göre, konvoyla yol kapatanların ehliyetine ve araçlarına 60 gün, köprü ve otoyol gibi kritik noktalarda yapılan ihlallerde ise 120 gün el konulacağını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, düğün konvoyuna ait görüntülere tepki göstererek, “Bu görüntüler bize yakışmıyor” ifadelerini kullandı. Trafiğin sadece taşıt akışından ibaret olmadığını vurgulayan Yerlikaya, “Trafik; toplumun davranışlarının, değerlerinin ve birbirine duyduğu saygının da yansıdığı bir alandır” dedi.

10 SÜRÜCÜ TESPİT EDİLDİ

Bakan Yerlikaya, konvoyda yer alan 10 sürücünün tespit edilerek yakalandığını, haklarında “trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek” suçundan adli işlem başlatıldığını belirtti. “Bir çiftin en mutlu günü ama trafik kuralları hiçe sayılmış. Uzun araç kuyrukları, meşaleler, gürültü… Oysa trafikte ambulansla hastaneye yetiştirilen hastalar, işine gitmeye çalışan vatandaşlar var” diyen Yerlikaya, caydırıcı cezaların trafik kültürünün yerleşmesi için zorunlu olduğunu ifade etti.

Yeni düzenlemeyle birlikte düğün veya asker uğurlama konvoyları nedeniyle trafiği aksatan sürücülere yönelik yaptırımların daha ağır olacağını belirten Yerlikaya, “Bu sıkı denetimler sayesinde ihlallerin azaldığını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN