Bakanlık binlerce personel alacak! Hem de mülakatsız

Bakanlık binlerce personel alacak! Hem de mülakatsız

Kısa süre önce 27 bin personel alımı yapan Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi daha alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İŞ-KUR başvuruları arasından yapılacak personel alımında mülakat olmayacağını da açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere farklı branşlarda 8 bin sürekli işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Bakan Koca, alımlarla ilgili detayları paylaştı.

KURA ÇEKİLİŞİ CANLI OLACAK

Kabine toplantısının ardından bakanlığa 8 bin işçi alımı yapılacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

27 bin personelin alım süreci ile ilgili detayları da paylaşan Koca, ÖSYM'nin sonuçları açıkladığını ve 27 bin çalışmanın herhangi bir mülakat süreci olmadan atandığını belirtti.

'SÖZLEŞMELİ KADRO SAYISINDA 9 BİN ARTIŞ OLDU'

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi sonuçlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanacağını söyleyen Koca, son çıkan yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış olduğunu ifade etti. Koca, bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanlarının artık sözleşmeli olacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN