Bakanlıktan 81 il valiliğine genelge

Bakanlıktan 81 il valiliğine genelge

Kış ayının gelmesiyle birçok ilde soğuk ve yağmurlu hava kendini göstermeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sokakta yaşayan kimsesizlere yönelik 81 il valiliğine genelge gönderdi.

Kış aylarının gelmesiyle sokakta kalan vatandaşlar barınma ve yiyecek bulma sorunuyla karşı karşıya! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış aylarının yaklaşmasıyla sokakta yaşayan kimsesizlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın imzasıyla 81 il valiliğine genelge yolladı.

PSİKOSOSYAL DESTEK DE SAĞLANACAK

Genelgede, kimsesiz vatandaşlara şefkat ve ilgi gösterilerek, gerekli hallerde psikososyal destek sağlanması istendi.

Ayrıca, kış aylarında sokakta tek bir vatandaşın dahi kalmaması için gerekli işlemlerin hızla hayata geçirilmesi istendi. Bu kapsamda ilk olarak il ve ilçelerdeki evsizlerin tespiti yapılacak. Bu kişiler öncelikli olarak il/ilçe sınırlarındaki kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilecek.

Kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel gibi yerlerde konaklamaları sağlanacak veya bir mekan bu kişilerin kışı geçirebilmeleri için tahsis edilecek. Sokakta kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra ilde ve ilçede konaklatılanların temizlik, sağlık, temel gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması da planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN