Bakanlıktan ihtiyaç sahiplerine büyük jest! Başvuru şartlarını sağlayana 15.000 TL nakit desteği kapıda!

Bakanlıktan ihtiyaç sahiplerine büyük jest! Başvuru şartlarını sağlayana 15.000 TL nakit desteği kapıda!

Seçim öncesi düğmeye basan hükümet dar gelirli ailelere destek paketlerini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardıma muhtaç aileler için müjdeli haberi verdi. Emekli maaşı ve EYT düzenlemesi sonrası dar gelirli ailelerin de yüzü gülecek. Bakanlık yardıma muhtaç olan kişiler için 15 bin TL destek sağlıyor. İşte detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma ihtiyacı olan kişiler için destek programlarını açıklamaya başladı. Milyonlarca kişi devletten destek alırken bir müjdeli haber daha geldi. Bakanlık, bayram öncesinde dar gelirli ve yardıma muhtaç aileler için 15 bin TL destek vereceğini açıkladı. Peki Sosyal yardım desteğini kimler alabilir? Tarihleri ve şartlar haberimizde

dar.jpg

BAYRAM ÖNCESİ DAR GELİRLİ AİLEYE DEV PARA DESTEĞİ

Hükümet 2023 yılı itibari ile peş peşe müjdeli haber vermeye başladı. Seçim öncesi en düşük emekli maaşı 7.500 lira olarak güncellenirken, EYT düzenlemesi de yasallaştı. Milyonlarca mağdur emekli olmuştu. Dar gelirli ve yardıma muhtaç aileler için destek programlarına devam eden hükümet yeni bir haber daha verdi.

dar-gelirli-aileler-hesabiniza-3038-tl-odeme-yapilacak-iste-basvurular-254v.jpg

YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE 15 BİN LİRA DESTEK

Ramazan Bayramı'na günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine 15 bin lira ödeme yapacak. Nakit desteğini almak isteyenler ise nereye başvuru yapacağını araştırmaya başladı.

15.jpg

BAŞVURU İÇİN TC KİMLİĞİNİZ YETERLİ

15 bin lira yardım parası almak isteyenler, e-Devlet üzerinden ya da SYDV'ye giderek bizzat başvuru yapabilir. Başvuru yaparken TC kimlik numaranızın olması yeterli. Başvuru değerlendirmesinde ise hane başına düşen gelir asgari ücretin 3'te 1'inden az olması gerekiyor. Başvuru onaylananalar ise yardım paralarını PTT'den çekebilir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN