Balığı allayıp pullayıp taze diye sattılar! Sakın görüntüsüne kanmayın! İşte balıkçıların hilesi…

Balığı allayıp pullayıp taze diye sattılar! Sakın görüntüsüne kanmayın! İşte balıkçıların hilesi…

Balık tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri tazelik olurken balıkçılar da bu olayı bakın nasıl hileye çevirdi. Bir balıkçı o balıkları allayıp pullayıp taze diye sattı. İşte ilginç olayın detayları…

Balık alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri balığın tazeliğidir. Bir balığın taze olup olmadığını görüntüsüne bakarak anlamak da imkansız oldu. İzmir'de bir balıkçı esnafının uyguladığı yöntem pes artık dedirtti. Sakın görüntüsüne bakıp taze diye almayın. İşte ilginç olayın detayları…

GÖRÜNTÜSÜNE BAKIP KANMAYIN

Müşterilerin ilgisini çekebilmek ve balıkların taze görüntüsünü elde edebilmek için bir balıkçının uyguladığı yöntem herkesi şaşkına çevirdi. İzmir'de Balıkçı esnafının elindeki balıkları satabilmek için başvurduğu hile sosyal medyanın gündemine de bomba gibi düştü.

Elinde bulunan balıkları hızlı bir şekilde satabilmek amacıyla kırmızı boyadan yardım alan Balıkçı balıkların solungaç kısımlarını boyayarak canlı bir kırmızı görüntü elde etti. Balıkların taze olup olmadığını solungaçlarındaki kırmızılığa bakarak anlayabileceğini belirten uzmanlar bu yöntemi gördükten sonra söylediklerine pişman olacak.

balik-sahtekarlik.jpg

SOLUNGAÇLARIN ÖNEMİ DE KALMADI

Uzman isimler balık seçerken solungaçlarındaki kırmızılığa ve gözlerindeki ifadeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak herkesin uyguladığı o yöntem artık çöpe gidiyor. Esnaf ilginç yöntemlere başvururken balıkların kırmızıya boyanıp tezgahlara yerleştirilmesi de pes artık dedirtti. Artık solungaçlardaki kırmızılığında hiçbir önemi kalmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN