Bankalarda bu işlemi artık yapamayacaksınız! Yeni dönem başladı, bazı kesimlerden tepki var

Bankalarda bu işlemi artık yapamayacaksınız! Yeni dönem başladı, bazı kesimlerden tepki var

Her gün milyonlarca vatandaşın çeşitli işlemler için kullandığı banka şubelerinde yeni dönem başladı. Yeni karara göre, artık banka veznelerinden bazı işlemler yapılamayacak. Bu karar bazı vatandaşların tepkisini çekti. İşte detaylar...

Bankalar, banka veznelerinde oluşan insan yoğunluğunu azaltmak ve vatandaşların işlemlerini daha kolay halledebilmesi için birçok noktaya ATM yerleştiriyor.

Türkiye'de toplam 49 bin 847 adet ATM bulunurken vatandaşlar para çekim ve yatırım işlemleri buralardan halledebiliyor, ATM kullanmayı bilmeyen veya sevmeyen bazı vatandaşlar ise ATM kullanmayı tercih etmiyor.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, vatandaşlar artık veznelerden istedikleri miktarda parayı yatırıp geri çekme işlemlerini gerçekleştiremeyecek.

BANKA VEZNESİNDEN PARA ÇEKME VE YATIRMA ALT LİMİTİ NE KADAR 2024?

Uygulanacak yeni kararda artık bankadaki veznelerde müşteriler 20 bin TL altındaki miktarların yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştiremeyecek. 20 bin TL altındaki bu işlemler artık ATM üzerinden yapılacak.

Bu karara ATM kullanmayan vatandaşlar tepki gösterirken, vatandaşların alınan bu karara israr etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN