Baş, PKK'ya silah bırakma çağrısını değerlendirdi: Heba edilmemesi gereken bir fırsat

Baş, PKK'ya silah bırakma çağrısını değerlendirdi: Heba edilmemesi gereken bir fırsat

Öcalan'ın çağrısının hemen ardından partisinin MYK ve Parti Meclisi'ni toplayarak konuyu tüm yönleriyle değerlendirdiklerini belirten TİP Genel Başkanı Baş, Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısına ilişkin "Heba edilmemesi gereken önemli bir fırsat" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısına ilişkin "Heba edilmemesi gereken önemli bir fırsattır" dedi.

Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın çağrısının hemen ardından TİP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Parti Meclisi'ni toplayarak konuyu tüm yönleriyle değerlendirdiklerini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki sözlerinin ardından başlayan süreci yakından takip etmeye çalıştıklarını anlatan Baş, terör örgütüne yönelik silah bırakma ve kendini feshetme çağrısını, "Türkiye siyasi tarihinin en önemli çağrılarından biri" olarak nitelendirdi.

'SÜREÇ, HALKIN VE TOPLUMSAL MUHALEFETİN KATKILARINA AÇIK OLMALI'

Bu çağrıyı olumlu karşıladıklarını dile getiren Baş, "Heba edilmemesi gereken önemli bir fırsat. Bu fırsatın değerlendirilmesi, hiç şüphe yok ki bundan sonra atılacak samimi adımları zorunlu kılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türk milletini bölmeye ve birbirine düşürmeye yönelik anlayışa karşı olduklarının altını çizen Baş, "Bu süreç, kamuoyuna karşı şeffaf, halkın ve toplumsal muhalefetin katkılarına açık, TBMM'nin zemininde sürdürülecek ve baştan sona hukuki güvence altına alınacak bir süreç olmak zorundadır" diye konuştu.

Erkan Baş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN