Batı Karadeniz de kara bürünecek

Batı Karadeniz de kara bürünecek

Meteoroloji, bugün Batı Karadeniz'de yoğun karın etkili olacağını ve bir gün süreceğini duyurdu. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbir almaları gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm ülke için art arda kar uyarısı yapıyor. Son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de etkisini arttıracak.

Son yağışların Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop’un kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olması beklenirken yağışların 21 Aralık salı günü sıcaklık düşüşü ile birlikte kıyı kesimlerde de kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

gorsel.jpg

Uyarılara göre bölgede yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji, resmi Twitter hesabından şu sözlerle uyardı:

Uyarıya ek olarak Meteoroloji, haftalık hava tahminini paylaştı:

''Doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının azalmaya devam ederek Çarşamba gününden itibaren ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği ancak Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.''

mett.jpgMeteoroloji Haftalık Hava durumu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN