Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji bölge bölge uyardı: Kar ve kuvvetli sağanak geliyor

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji bölge bölge uyardı: Kar ve kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre il ve ilçelerde hava durumu tahmini belli oldu. Marmara'nın doğusu, kuzey ve iç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz'in kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi kara teslim olacak. Yağışların Akdeniz ve Güneydoğu bölgelerinde sağanak, Antalya ve Adana'da ise çok kuvvetli sağanak şeklinde olması beklenirken sel ve su baskını ile yıldırım uyarısı yapıldı. İşte; İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye 5 günlük hava durumu tahmini...

İl il hava durumu tahminleri, özellikle işe ve okula giden vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminleri, yaşanması olası şiddetli yağış, fırtına, kar ve don olaylarını bildirerek vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, batı bölgelerde yer yer mevsim normallerinin altında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

1.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

3.jpg

METEOROLOJİYE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ

Marmara’nın batısı dışında kalan tüm yurtta yağış bekleniyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Akdeniz Bölge geneli, Konya’nın güneyi, Karaman çevreleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun batısı ve kuzeyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, batı bölgelerde yer yer mevsim normallerinin altında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde güney yönlerden genellikle orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklenirken yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Akdeniz genelinde, Konya'nın güneyi, Karaman çevreleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve kuzeyinde genellikle yağışların kuvvetli; Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2), Antalya'nın doğu kıyıları ile Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimlerinde şiddetli (51-100 kg/m2), yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz'in rakımı 1200 metre üzeri yüksek kesimlerinde, Konya'nın güneyinin Toroslar kesiminde, Karaman çevrelerinde, Doğu Anadolu'nun batısının yüksekleri ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarıda bulundu.

HAVA KAÇ DERECE? TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3°C

İSTANBUL: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7°C

İZMİR: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı 13°C

ADANA: Çok bulutlu ve il geneli yağışlı (Yağışların genellikle kuvvetli sağanak, kıyı kesimlerde yer yer çok kuvvetli gök gürültülü sağanak, rakımı 1100-1200 metre üzeri yerlerde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.) 13°C

ANTALYA: Çok bulutlu, il geneli yağışlı (Yağışların il genelinde kuvvetli, kıyı kesimlerinde şiddetli yer yer aşırı sağanak yağış, rakımı 1100-1200 metre üzeri yerlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.) 13°C

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8°C

TRABZON: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10°C

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2°C

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, kuzeyinin yüksek ve dağlık kesimleri kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlı 9°C

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

19 ARALIK PAZAR GÜNÜ

12.jpg

20 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ

13.jpg

21 ARALIK SALI GÜNÜ

14.jpg

22 ARALIK ÇARŞAMBA GÜNÜ

15.jpg

23 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ

16.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN