Bayram öncesi bilet kıtlığı! Otobüs biletleri tükendi! Firmalardan ek sefer açıklaması geliyor

Bayram öncesi bilet kıtlığı! Otobüs biletleri tükendi! Firmalardan ek sefer açıklaması geliyor

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala yolculuk hareketliliği de başladı. Vatandaşlar şehir dışı planlarını yaparken 79 ilde biletlerin tükendiği duyuruldu. Otobüs bileti almak isteyenler eli boş kalırken vatandaşlar da ne yapacağını bilemiyor.

Bayram tatili için şehir dışı planı yapan vatandaşlar otobüs bileti bulmakta zorlanıyor. Milyonlarca vatandaş otobüs biletlerine akın ederken. TOFED Başkanı Birol Özcan, bayramda İstanbul çıkışlı günlük sefer sayısının 1.600 olacağını aktardı. Otogarda yoğunluk beklediklerini belirten Özcan, Ramazan Bayramı biletlerinin de hemen tükendiğini söyledi. Özcan, tükenen biletler nedeniyle firmaların 79 şehre yeni biletler düzenlediğini belirtirken ciddi yığılmalar yaşandığı da vurguladı.

BAYRAMA BİRKAÇ GÜN KALA BİLETLER TÜKENDİ

Sefer talebinin önceki bayramlar gibi olmadığına değinen Özcan, daha önceden biletlerin 10 gün önceden tükendiğini şimdilerde ise bayrama birkaç gün kala biletlerin tükendiğini vurguladı.

otogar.jpg
Cuma günü sefer sayısının 100'ün üzerine çıktığını belirten Özcan, cumartesi günü otogardan 1.280 otobüsün çıkış yaptığını söyledi. Bayram telaşı devam ederken sefer sayılarının 1300'e yaklaştığını aktaran Birol Özcan, “Ramazan Bayramı için satılan biletlerimiz hemen hemen tükendi. Firmalarımız ek sefer koymaya başladılar, 79 şehre ek sefer düzenleniyor. Bayramda sefer sayımızın İstanbul çıkışlı günlük 1600'e çıkacağını düşünüyoruz. Yarından itibaren otogarda daha fazla yoğunluk bekliyoruz.” ifadelerini dile getirdi.

EK SEFERLER DÜZENLENİYOR

Kovid-19 salgınından önceki bayramlarda ve sömestr tatilinde otogardan 2000 ile 2200 otobüsü hareket ettiğini belirten Özcan, bazı bayramlarda 2700 sefer bile düzenlendiğini aktardı. Ek sefer düzenlemesi için genelgenin 14 ile 15 Nisan tarihinde yayınlanmasının satışları olumlu etki ettiğini belirten Özcan, bayramdan sonra yaz sezonunun açılacağını ve sefer sayılarında artış görülebileceğini vurguladı.

otobus-bilet.jpg
Vatandaşların bayramda korsan taşımacılıktan uzak durması gerektiğini vurgulayan Birol Özcan, Bu durumun sektöre zarar verdiğini söyledi. Bazı otobüslerin otogara uğramadan yolcu taşımacılığı yaptığının altını çizen Özcan, “Korsan taşımacılıkla ilgili, bakanlığa bilgi verdik. Vatandaşlarımız lütfen biletlerini firmalarımızdan alsınlar. Ayrıca belediyeler şirket kurup havaalanlarından şehirlerarası yolcu taşıyor. Bu durum sektörümüze zarar veriyor. Bu uygulamanın son bulmasını talep ediyoruz." sözleri ile konuşmalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN