Bayram öncesi tren seferlerinde kapasite artışı

Bayram öncesi tren seferlerinde kapasite artışı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebine karşı YHT, anahat ve bölgesel trenlerde toplam 18 bin 644 kişilik ek kapasite sağlanacağını açıkladı. Ankara-İstanbul YHT hattında 23-24 Mayıs ile 30-31 Mayıs tarihlerinde 8 ek sefer düzenlenecek. Ayrıca Doğu, İzmir Mavi, Pamukkale ve Ankara ekspresleri dahil birçok hatta 260 vagon ilavesiyle 14 bin 800 ek koltuk kapasitesi oluşturulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebine yanıt verebilmek amacıyla yüksek hızlı tren (YHT), anahat ve bölgesel trenlerde ek kapasite artışına gidileceğini açıkladı. Bayram süresince toplam 18 bin 644 kişilik ek kapasite sağlanacağını belirten Uraloğlu, hem yüksek hızlı hem de konvansiyonel tren hatlarında gerekli planlamaların tamamlandığını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı döneminde demiryolu ulaşımında yoğunluk yaşanmasının beklendiğini belirterek, vatandaşların seyahatlerini daha rahat gerçekleştirebilmeleri için ek sefer ve vagon planlamalarının yapıldığını ifade etti. Uraloğlu, “Kurban Bayramı’nda YHT, anahat ve bölgesel trenlerimizde toplamda 18 bin 644 kişilik kapasite artışı sağlayacağız. Hem yüksek hızlı, hem konvansiyonel tren hatlarımızda gerekli planlamaları tamamladık” dedi.

ANKARA-İSTANBUL HATTINA EK YHT SEFERLERİ

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda yolcu talebini karşılamak amacıyla belirli tarihlerde ek seferler düzenleneceğini açıklayan Uraloğlu, 23-24 Mayıs ile 30-31 Mayıs tarihlerinde cumartesi ve pazar günleri karşılıklı ek YHT seferlerinin yapılacağını kaydetti.

Ek seferlerin Ankara’dan saat 11.15’te, İstanbul’dan ise saat 17.45’te hareket edeceğini belirten Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“23-24 Mayıs ile 30-31 Mayıs tarihlerinde cumartesi ve pazar günleri olmak üzere Ankara-İstanbul-Ankara arasında Ankara’dan saat 11.15’te, İstanbul’dan saat 17.45’te hareket edecek ek YHT seferleri konuldu. Toplam 483 yolcu kapasitesine sahip setlerle yapılacak 8 ek seferle toplam 3 bin 864 koltuk kapasitesi artışı sağlamış olacağız.”

ANAHAT VE BÖLGESEL TRENLERE 260 VAGON İLAVESİ

Bayram yoğunluğu nedeniyle yalnızca yüksek hızlı trenlerde değil, anahat ve bölgesel trenlerde de kapasite artışına gidildiğini belirten Uraloğlu, çeşitli tren hatlarına pulman ve yataklı vagon eklendiğini ifade etti.

İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, 6 Eylül Ekspresi, 17 Eylül Ekspresi, Ankara Ekspresi ile Uzunköprü-Halkalı ve Edirne-Halkalı bölgesel trenlerine ek vagonlar verildiğini kaydeden Uraloğlu, toplamda 260 vagon ilavesi yapılacağını bildirdi.

Uraloğlu, “9 günlük tatil boyunca anahat ve bölgesel trenlerimize toplam 260 vagon ilaveyle 14 bin 800 koltuk kapasitesi artışı sağlanmıştır” dedi.

“DEMİRYOLUNDA TATİL YOĞUNLUĞUNA HAZIRIZ”

Bakan Uraloğlu, açıklamasında bayram süresince oluşabilecek yoğunluğa karşı hazırlıkların tamamlandığını belirterek, vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Uraloğlu, “Demiryolunda tatil yoğunluğuna hazırız. Vatandaşlarımızın tatilde sevdiklerine güvenli ve konforlu şekilde ulaşabilmeleri için gerekli tüm planlamaları yaptık” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN