Kilogram fiyatı 900.000 TL’ye fırladı! Karabük’te jandarmanın tarla nöbeti başladı

Kilogram fiyatı 900.000 TL’ye fırladı! Karabük’te jandarmanın tarla nöbeti başladı

Kilogram fiyatı 900.000 TL’ye fırlayan safran için hasat zamanı geldi. Ekim ayında başlayan ve Kasım ayında da devam edecek safran için Karabük’te jandarmanın tarla nöbeti başladı.

Karabük Safranbolu’da “kırmızı altın” olarak bilinen safran için güvenlik önlemleri üst seviyeye çıktı. Ekim ve Kasım aylarında yapılan hasat döneminde, tarlalara hırsızların dadanması için jandarma ekiplerinin koruma mesaisi başladı.

KİLOSU 900.000 TL’YE ÇIKTI

Gramı dahi altınla yarışan ve kilogram fiyatı 600.000-900.--- TL arasında değişien safran için güvenlik güçleri tam anlamıyla tarlalarda kuş uçurtmuyor. Değeri yüksek olan safranı korumak için araziler termal kameralar ve dronlar ile 24 saat kesintisiz izlenirken, çiftçiler de jandarma ekipleriyle beraber dönüşümlü olarak nöbet tutuyor.

karabukte-safran-korumasi-basladi-1.jpg

Dünyanın en pahalı baharatı olarak görülen safran: krosin, krosetin ve safranal gibi güçlü bileşenleriyle tam bir şifa deposu oluyor. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendiren safran, beyindeki serotonin seviyesini yükselterek stres ve depresyon belirtilerini de azaltıyor. Aynı zamanda hafızaya da destek olan safran; göz ve kalp-damar sağlığını koruyor, sindirimi düzenleyerek tokluk hissini artırıyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN