Bazı emeklilere zam yok! SGK uzmanı kötü haberi duyurdu: Yüzde sıfır zam alabilirler

Bazı emeklilere zam yok! SGK uzmanı kötü haberi duyurdu: Yüzde sıfır zam alabilirler

Emeklilere kötü haber verildi, bazılarına zam yok! Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik kötü haberi duyurdu! Yüzde sıfır zam alabilirler! Emeklileri üzecek...

Temmuz ayında yapılan ara zamlarla birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükselmişti. Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli zammını belirleyecek olan 5 aylık enflasyon farkı yüzde 33,66 olarak netleşti.

YÜZDE 50 ZAM OLSA BİLE BAZI EMEKLİLER DÜŞÜK ZAM ALACAK

emekli-maasi-zam.webp

Sosyal Politika Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, 2023 son 6 aylık enflasyonunun yaklaşık yüzde 38-40 olacağını öngördü. Ancak, bu artışın seçim nedeniyle biraz daha üzerine çıkabileceğini belirtti. Çelik, memur, işçi ve esnaf emekli aylıklarının yüzde 50 oranında artabileceğini varsaysa bile, artış sistemi nedeniyle bazı emeklilerin düşük oranlarda zam alabileceğini ifade etti.

"EMEKLİLERİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ SIFIR ZAM ALABİLİR"

aziz-celik-kimdir.jpg

Çelik'in dikkat çektiği önemli bir nokta, zamların fiilen ele geçen en düşük aylığa değil, kök aylıklara yapıldığıdır. Konuyla ilgili Çelik, "Zamların fiilen ele geçen en düşük aylığa (7 bin 500 TL) değil kök aylıklara yapılmasıdır. Bilindiği gibi düşük kök aylıklar Hazine katkısıyla halen 7 bin 500 TL'ye tamamlanıyor. Eğer en düşük aylıktaki tamamlama oranı ortalama zam oranında olmazsa düşük emekli aylığı alan milyonlarca emekli düşük zamla yüz yüze kalacak. Tamamlama işlemi 7 bin 500 TL'de kalırsa emeklilerin önemli bir bölümü sıfır veya yüzde 10-20 gibi zamlar alabilir. En düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye tamamlanırsa (yüzde 33 artış) emeklilerin ezici çoğunluğu yüzde 50 değil yüzde 33 zam almış olur" ifadelerine yer verdi.

gakthf3xwaaoefx.webp

Çelik, en düşük emekli aylığı 10.000 TL'ye tamamlanırsa (yüzde 33 artış), emeklilerin çoğunluğunun yüzde 50 zam beklediği oranın altında kalabileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN