Bedava doğalgaz desteği ne zaman bitiyor belli oldu! Kullanırken o tarihe dikkat: Ücretli yeni tarife açıklandı

Bedava doğalgaz desteği ne zaman bitiyor belli oldu! Kullanırken o tarihe dikkat: Ücretli yeni tarife açıklandı

Birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan “doğalgaz ücretlerinin alınmaması” konusu yeniden gündeme geldi. Bedava doğalgaz desteğinin ne zaman biteceği belli oldu! Eğer siz de bu uygulamadan yararlanıyor arsanız o tarihe dikkat edin. Ücretli yeni tarife açıklanırken konuyla alakalı detaylar belli oldu…

Havaların soğumasıyla beraber kombinlerini yakmaya başlayan vatandaşlar, birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Karadeniz’de doğalgaz bulunmasının ardından hanelere doğalgaz indirimi yapacağı açıklamalarından Dolayı ne kadar ödeme yapacaklarını merak etmeye başladı. Öte yandan bedava doğalgaz desteğinin ne zaman biteceği de merak konusu oldu.

yeni-proje-001.jpg

DOĞALGAZDA İNDİRİM NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

Karadeniz'de doğalgazın bulunmasının ardından hanelere doğalgaz desteği verileceği açıklanmıştı. Vatandaşlar şimdi de bu indirimin ne zamana kadar geçerli olduğunu merak etmeye başladı. Kararnamede yer alan bilgilere göre konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlığının bütçesinden ödeniyor.

a.jpg

Bu kapsamda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz harcaması 1 Mayıs 2024’e kadar ücretsiz olarak devam edecek.

NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Konuya ilişkin merak edilen detaylardan biri ise ne kadar bir destek verileceği konusu. Ülkemizde 4 kişilik bir hanenin yılda ortalama kullandığı doğalgaz 1500 m3’tür. Bu kapsamda aylık ortalama doğalgaz kullanımı ise 125 m3’tür. Kış mevsiminde ise en az kullanılan doğalgaz miktarı 250 m3’tür.

yeni-proje-1-002.jpg

Bu ortalamalara göre hesaplandığı takdirde hanelerden bir yıl boyunca ücret alınmayacak olup 25 m3’lük gazın bedelinin Nisan ayındaki tarifeyle hesaplandığı takdirde ki bu hesaplama bölgeye göre değişiklik gösteriyor 5 ila 6 TL ortalama ile neredeyse 125 ila 150 TL arasında bir rakama tekabül ediyor. Bunun bir yıllık hane başına katkısı ise 1500 ila 1800 civarında olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN