Beklenen İstanbul depremi için tsunami korkusu! En çok hasar alacak ilçeler açıklandı

Beklenen İstanbul depremi için tsunami korkusu! En çok hasar alacak ilçeler açıklandı

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası 11 ilde büyük yıkımlar meydana gelmiş ve binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan korkunç felaketinin ardından gözler İstanbul depremine çevrildi. Vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Hangi ilçeler riskli?' sorularını araştırırken uzmanlardan çarpıcı uyarılar peş peşe geldi. Beklenen İstanbul depremi için tsunami alarmı! En çok hasar alacak ilçeler tek tek açıklandı. Önleminizi alın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Binlerce vatandaşımız yaşanan depremde hayatını kaybederken bölgede taş üstüne taş kalmadı. Tüm Türkiye deprem yaralarını kapatmak için çalışmalara devam ederken gözler büyük İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Hangi ilçeler riskli?' sorularını araştırmaya devam ediyor. Uzmanlardan son dakika uyarısı yapıldı. Beklenen İstanbul depremi için tsunami alarmı! En çok hasar alacak ilçeler açıklandı. Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat! Hem deprem hem de tsunami vuracak.

hghghg-99.jpg

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem korkusu tüm Türkiye'yi sararken gözler Marmara depremine çevrilmiş durumda. Uzmanlar tarafından yapılan son uyarılar milyonlarca kişiyi korkuttu. Depremle beraber tsunami geliyor! 7.2 ve üzeri bir depremde İstanbul'un güney kıyılarını vuracak dalga boyunun 2 ile 4 metreye ulaşacağı kaydedildi.

EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

Vatandaşlar son dakika deprem haberlerini yakından takip ederken gözler İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Peki en riskli ilçeler hangileri? Avrupa Yakası'nda Fatih, Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Silivri, Anadolu Yakası'nda ise Maltepe, Kadıköy, Kartal sahil bandı, tsunami riski altında olan yerleşim alanları olarak dikkatleri çekiyor. Silivri de ise 50 bin 572 yapıdan 3 bin 545’inin depremle meydana gelecek tsunami sebebiyle suyla temas edeceği uyarısında bulunuluyor.

ghghgh-54.jpg

HEM DEPREM HEM DE TSUNAMİ VURACAK!

Olası bir 7.2 büyüklüğündeki İstanbul depreminde tsunaminin meydana gelmesi durumda milyonlarca kişinin hayatı tehlikeye girmiş durumda. Risklere karşı 32 bilgilendirme, tahliye yolu ve güvenli bölgelere yönlendirici tabelalar koyuldu. Fakat, olası büyük depreme bağlı tsunami riskine karşı vatandaşları bilinçlendirme için hayata geçirilen "tsunami uyarı tabelalarının" yer aldığı bazı alanlar uzmanlarca güvenli görülmüyor. Çünkü bu tahliye yollarının üzerinde bulunduğu sokakların darlığı ve etrafındaki binaların deprem sırasındaki olası durumu tedirginliğe sebep oluyor.

ghhgghhg-10.jpg

İSTANBUL İÇİN KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Deprem Bilimci Prof. Dr Ahmet Ercan da özellikle Cankurtaran sahilinden hem Beşiktaş'a, hem de Cankurtaran'dan Bakırköy'e uzanan hat boyunca eski binalar olduğuna dikkat çekti ve açıklamasında "Tsunami kaçış alanlarının eski binaların olduğu sokakları göstermesi risk yaratır. Düzensiz yapılaşmanın da bu görüntülerin oluşmasında etkisi var" ifadelerine yer verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat ise son dakika açıklamasında Marmara'daki son verileri paylaştı.

"Marmara’da yapılan son verilerin analizine göre şu an için herhangi anormal fay davranışı söz konusu değil" diye konuşan Doğan Kalafat, doğu batı uzantılı olarak denizin içinden geçen fayın hazırlık safhasında olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN