Berlin Teknik Üniversitesi’ne Türk rektör: Prof. Dr. Fatma Deniz göreve başladı

Berlin Teknik Üniversitesi’ne Türk rektör: Prof. Dr. Fatma Deniz göreve başladı

Almanya’nın köklü yükseköğretim kurumlarından Berlin Teknik Üniversitesi’nin (TU Berlin) rektörlüğüne seçilen Türkiye kökenli akademisyen Prof. Dr. Fatma Deniz görevine başladı.

Berlin Teknik Üniversitesi Rektörlüğü (TU Berlin), Prof. Dr. Fatma Deniz’in göreve başladığını resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Üniversitenin paylaşımında, Deniz’in çocukluk fotoğraflarına da yer verilirken, akademik ve kişisel gelişim sürecine dikkat çekildi. Fatma Deniz’in kariyerinin Almanya, Türkiye ve ABD’de edindiği deneyimlerle şekillendiği vurgulanan paylaşımda, “Zorlukların üstesinden gelmeyi ve kendi yolunu çizmeyi erken yaşta öğrendi. O ve ekibi, cesaret, tutku ve bilgelikle artık TU Berlin’i yönetiyor. Başarılar” ifadelerine yer verildi.

YAPAY ZEKA ALANINDA UZMAN

1983 yılında Münih’te doğan Prof. Dr. Fatma Deniz, eğitim hayatının bir bölümünü Türkiye’de sürdürdü ve Bursa Kız Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Almanya’da bilgisayar bilimi alanında tamamlayan Deniz, akademik kariyerinin bir döneminde ABD’de Berkeley Üniversitesi’nde görev yaptı. Daha sonra TU Berlin’de akademik çalışmalarını sürdürdü. Özellikle yapay zeka alanındaki çalışmalarıyla tanınan Deniz, rektörlük görevinden önce aynı üniversitede dijitalleşme ve sürdürülebilirlikten sorumlu rektör yardımcısı olarak görev yapıyordu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA KONSEYİ’NDE GÖREV

Prof. Dr. Fatma Deniz’in yalnızca üniversite yönetiminde değil, Almanya’nın kamu politikalarında da aktif rol üstleneceği belirtildi. Deniz, Ocak 2026’da Almanya Başbakanı Friedrich Merz tarafından Almanya Sürdürülebilir Kalkınma Konseyi üyeliğine atandı. 15 üyeden oluşan konsey, Alman hükümetine sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin geliştirilmesi konusunda danışmanlık yapıyor. Prof. Dr. Deniz’in, rektörlük göreviyle eş zamanlı olarak konsey üyeliğini de sürdüreceği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN