Beştepe'den Biden'a 'soykırım' tepkisi: Gelecek günlerde cevap vereceğiz

Beştepe'den Biden'a 'soykırım' tepkisi: Gelecek günlerde cevap vereceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin ilerleyen günlerde 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan ABD Başkanı Biden'a farklı şekillerde cevap verileceğini açıkladı: Yeri ve zamanı geldiğinde bu talihsiz ve haksız açıklamaya gerekli tepkiyi vereceğiz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Joe Biden'ın 'soykırım' kararı sonrası  Reuters'a konuştu, "Gelecek günlerde ve aylarda farklı şekil ve derecelerde tepkiler olacaktır" dedi. 

Ankara'nın bu konuda ne tür adımlar atacağına dair detay vermeyen Kalın "Yeri ve zamanı geldiğinde bu talihsiz ve haksız açıklamaya gerekli tepkiyi vereceğiz" diye konuştu.

"MECLİS'TE BİR AÇIKLAMA YAPACAK"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) pazartesi günü Biden'ın mesajı ile ilgili bir açıklama yapacağını belirten Kalın, Türkiye'ye yönelik potansiyel tazminat davalarını da hatırlatarak "Yasal zemin teşkil etmeyecek" dedi. 

Kalın, şunları kaydetti: "Türklerin, atalarımız Osmanlıların soykırım yaptığını iddia etmek için tüm yaşananları bir kelimeye indirgeyip tek kelime ile kabul edilemez. Tarihsel gerçekler bu gerçeği desteklemiyor."

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarının yıl dönümü olan 24 Nisan'da yaptığı açıklamada "Her yıl bugün Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölenleri hatırlıyoruz ve böyle bir zulmün bir daha yaşanmaması için taahhüdümüzü yeniliyoruz" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN