ABD'li yetkili Reuters'a konuştu: Biden Türkiye'yi suçlamak istemedi

ABD'li yetkili Reuters'a konuştu: Biden Türkiye'yi suçlamak istemedi

ABD Başkanı Biden'ın 1915 mesajı sonrası ABD'li bir yetkili Reuters'a konuştu. Yetkili, ABD Biden'ın kararının 'kurbanları onurlandırma' amacı taşıdığını, Türkiye'yi suçlamanın amaçlanmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'yi kızdıran hamlesinin ardından Reuters'a ABD'li bir yetkili, ABD Başkanı Joe Biden'ın kararının 'kurbanları onurlandırma' amacı taşıdığını belirtti.

Yetkili, Biden ile Erdoğan arasında dün gerçekleşen görüşmenin 'profesyonelce' ve 'açık sözlü' olduğu da belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Başkan, tüm bu konuları ele almak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın çalışma arzusunda ve bu sebeple Haziran ayındaki NATO Zirvesinde, tüm bu konular hakkında hararetli bir tartışma yapmak için baş başa bir araya gelme fırsatını değerlendirmeyi önerdi."

ABD'DEN TÜRKİYE UYARISI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Biden'ın açıklamasının ardından olası protestolara karşı Türkiye'deki ABD vatandaşlarını uyardı.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN